Városlista
2021. szeptember 22, szerda - Móric

Hírek

2013. Január 22. 09:24, kedd | Belföld
Forrás: mno.hu

240 milliós Corvette, milliárdos Batmobile

240 milliós Corvette, milliárdos Batmobile

Hivatalosan is forgalomba került az első új Corvette, melynek sorsáról a Barrett-Jackson Scottsdale aukciós ház kalapácsa ítélkezett. Az érte járó rekord összeget jó célokra használta fel a GM. De mégsem a Vette volt az árverés sztárja.

Éppen egy hete hullott le a lepel a Corvette legújabb nemzedékéről, gazdája pedig már boldogan repeszthet a C7-es első, 0001-re végződő alvázszámmal ellátott példányával. A 450 lóerős V8-asnak nem más, mint a márka gyűjtőjeként ismert Richard Hendrick parancsolhat. Ne irigyeljük érte, a kiváltságért ugyanis busásan megfizetett. Igaz, mivel egy NASCAR-csapat tulajdonosa is, valószínűleg már hozzászokott a nagy tételű autós kiadásokhoz. A Barrett-Jackson árverésén mintegy 240 millió forintnyi dollártól vált meg a gyűjtő, hogy ő lehessen az első C7 adta élmények birtokosa. Az összeget a GM a Detroiti Művészettudományi Egyetemnek ajánlotta fel, nem titkoltan azért is, hogy a jövő tehetséges rajzolóinak képzelete négy keréken száguldhasson tovább.

Az árverés sztárja mégsem a Corvette volt, hanem az eredeti, 1966-os Batmobile, amelynek eladásánál maga a készítő, George Barris is közreműködött. A háborús hangulatban lezajlott aukciót végül 924 millió forintnyi dollárnál állította meg a kalapács, amelyhez ha a különböző járulékokat is hozzáadjuk, egymilliárdos összeg adódik. De miért is fizetett ki ennyit az arizonai autógyűjtő, Rick Champagne?

Barris jelképes egyetlen dollárért vásárolta meg a Fordtól az 1959-es Lincoln Futura koncepciót, amelyet aztán 15 ezer dollárnyi befektetéssel, 15 nap alatt változtatott az 1966-os Batman televíziós sorozat és mozifilm fontos szereplőjévé. Arról sajnos nincs információnk, hogy miként történhetett, hogy az egyébként teljes egészében Olaszországban, a Ghia műhelyében, kézzel készült tanulmányt hogyan sikerült Barrisnek jelképes summáért megkaparintania, de jó üzletet csinált, hiszen az alapot adó, hatliteres, 300 lóerős V8-assal szerelt Continental Mark II tízezer dollárba került – ez akkoriban két Cadillac vagy egy új Rolls–Royce ára volt.

Méregdrága tanulmányt ajándékba? Miért ne?


A hivatalos dokumentumokkal járó trófeáját Champagne saját elmondása szerint a ház falának lebontása után a nappaliban helyezi el.

Mit gondolnak, valóban megérte ennyit otthagyni az első Batmobile-ért?

Címkék: árverés, autó

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 21. 18:01, kedd | Belföld

Mankóval ütött és egy vipera is előkerült

Befejezte a rendőrség az ügy vizsgálatát a 39 éves nagyvázsonyi lakossal szemben.

2021. Szeptember 21. 15:02, kedd | Belföld

Újabb rangos elismerést kap Karikó Katalin

Karikó Katalin és a világhírű magyar tudóst alkalmazó biotechnológiai cég, a BioNTech alapító-igazgatói kapják 2022-ben az egyik legrangosabb német tudományos elismerést, a Paul Ehrlich- és Ludwig Darmstaedter-díjat

2021. Szeptember 21. 14:02, kedd | Belföld

Fagyott az éjjel

Fagyott az éjjel, idén ősszel először mértek mínusz hőmérsékleti értéket - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden a Facebook-oldalán.

2021. Szeptember 21. 12:00, kedd | Belföld

Bemutatták a Fekete Istvánról szóló filmet

Egészestés dokumentumfilm készült Fekete Istvánról, számos regény, ifjúsági könyv és állattörténet életre hívójáról, a magyar erdész-vadász irodalom elismert művelőjéről.