Városlista
2024. június 12, szerda - Villő

Hírek

2012. Március 16. 14:01, péntek | Külföld
Forrás: OrientPress

28 milliárd eurós segélyhitelt hagyott jóvá Görögországnak az IMF

28 milliárd eurós segélyhitelt hagyott jóvá Görögországnak az IMF

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) 28 milliárd dolláros segélyhitelt hagyott jóvá Görögország számára csütörtökön, egy szélesebb nemzetközi segélycsomag részeként.

Az IMF bejelentette, hogy az összegből, amelyből 2014-ig fogják támogatni a görög gazdaság finanszírozhatóságát, 1,65 milliárd eurót haladéktalanul átutalnak Athén számára.

Az IMF igazgatótanácsának jóváhagyása több hónapos, Görögországgal kapcsolatos bizonytalanságnak vetett véget. Athén egy sor fájdalmas gazdasági korrekció, valamint adósságcsere révén biztosította az IMF-EU csomaghozzáférését. Az adósságcsere következtében a magán kötvénytulajdonosok 74 százalékos veszteséget szenvedtek.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 12. 09:14, szerda | Külföld

Putyin: Moszkva üdvözli Ankara érdeklődését a BRICS iránt

Oroszország üdvözli Törökország érdeklődését a BRICS munkája iránt, és támogatni fogja Ankara törekvését a közös feladatok megoldására

2024. Június 07. 07:14, péntek | Külföld

Macron: Franciaország vadászrepülőket ad át Ukrajnának

Franciaország Mirage 2000-5 típusú vadászrepülőket szállít Ukrajnának, hogy támogassa az Oroszország elleni háborúban - jelentette be Emmanuel Macron francia elnök csütörtök este.

2024. Június 06. 09:26, csütörtök | Külföld

Csehországban összeütközött két vonat, négyen meghaltak, többen megsérültek

Négyen meghaltak és húszan megsebesültek a kelet-csehországi Pardubicében, ahol szerdán röviddel éjfél előtt összeütközött egy személyszállító gyorsvonat és egy tehervonat - jelentette a közszolgálati cseh hírtelevízió.

2024. Június 06. 06:00, csütörtök | Külföld

Fico elleni merénylet - Tovább javult a szlovák kormányfő állapota

Tovább javult Robert Fico szlovák miniszterelnök egészségi állapota, s gyógyulásának folyamata gyorsabb lehet a korábban feltételezettnél - jelentette be Robert Kalinák védelmi miniszter és miniszterelnök-helyettes Pozsonyban szerdán.