Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Július 17. 08:15, szerda | Belföld

28 programmal, 8 helyszínen vár a 22. Zsidó Kulturális Fesztivál

28 programmal, 8 helyszínen vár a 22. Zsidó Kulturális Fesztivál

Együtt lenni egyszerűen jó! – Hamarosan kezdetét veszi a 22. Zsidó Kulturális Fesztivál

Idén szeptember 1. és 9. között rendezik meg Budapest legnagyobb zsidó művészeti rendezvényét, a Zsidó Kulturális Fesztivált, amely idén is világszínvonalú programokkal, nemzetközi hírű fellépőkkel és csodálatos helyszínekkel várja a látogatókat.

A számos különböző szellemi hatásból táplálkozó, kivételesen gazdag magyar zsidó kultúra bemutatása nem csak a feladata a szervezőknek, hanem a legbelső szívügyünk. Hiszen a közös kultúránk köt össze minket, zsidókat és nem zsidókat, vallásosokat és nem vallásosokat, fiatalokat és időseket, anyaországi és határon túli magyar hitsorsosainkat, mert a közös kultúránk az az aranyfedezet, amiből minél többet hozunk forgalomba, annál több marad belőle.

A társadalomban a művészet az a közvetítő eszköz, amelynek révén megtalálhatjuk a legegyenesebb utat a másik ember felé, ezért ez a rendezvénysorozat számunkra nem csak a művészet szeretete és szemléletformáló, világjobbító ereje miatt fontos, hanem azért is, mert a Zsidó Kulturális Fesztivál révén megmutathatjuk a magyar-zsidó kultúra kincseit, tradicionális-, komoly- és könnyűzenei remekléseit, irodalmi műveit.

Az idei Zsidó Kulturális Fesztivál szervezésekor is, akár az előző években, az igényesség és a magas színvonal előtérbe helyezése volt a cél. A kortárs zenei élet zenei olyan kiválóságai lépnek fel, mint Balázs Fecó, Bódy Magdi, Bodrogi Gyula, Bródy János, Gerendás Péter, Illényi Katica, Király Viktor, Malek Andrea, Müller Péter Sziámi, Szulák Andrea, Tolcsvay László, Veres Mónika Nika, Voight Ági, Zséda és mások, továbbá olyan remek együtteseket láthatunk, mint a Budapest Klezmer Band, a Sabbatshong Klezmer Band vagy a Vujicsics-Söndörgő. Szokás szerint lesznek könnyűzenei rendezvények éppúgy, mint népzenei koncertek, sőt, idén először különleges szalonesteket is rendeznek a klasszikus zene rajongóinak.

Találkozzunk a magyarországi zsidóság életének olyan kitüntetett, szakrális helyszínein, mint a Dohány utcai, a Hegedűs Gyula utcai, a Frankel Leó úti zsinagóga, a Goldmark terem és a Bálint. De várnak rendezvényeiken a Wesselényi17-ben és az Uránia Nemzeti Filmszínházban is.

A részletes program itt érhető el, illetve jegyvásárlásra is itt van lehetőség: https://www.zsidokulturalisfesztival.hu/

Forrás: mazsihisz.hu

Kép: zsidokulturalisfesztival.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő