Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2012. Június 10. 08:45, vasárnap | Helyi
Forrás: Oxygen Media

3 milliárdot fordítanak városfejlesztésre Győrben

3 milliárdot fordítanak városfejlesztésre Győrben

Mintegy 3 milliárd forintot költene Győr városfejlesztésre egy most kiírt közbeszerzési eljárás szerint.

A beruházásba városrész-felújítás, mélygarázs építés és közvilágítás-felújítás, valamint burkolatépítés mellett köztéri bútorok és szobrok elhelyezése is belefér. Az önkormányzat a Győr-Szol Zrt. nevében írt ki közbeszerzési eljárást a Dunakapu tér és a Móricz Zsigmond rakpart-korzó környezetének teljes felújítására, és egy 230 jármű befogadására alkalmas, 9300 négyzetméteres mélygarázs építésére. A beruházás finanszírozására rendelkezésre álló keret nettó 2,65 milliárd forint. A szerződés a tervek szerint augusztus 15-től 2013. október 31-ig lesz hatályban. A kivitelezési ajánlatokat július 10-ig várják.

A nyertes pályázó feladata még a terület közvilágításának teljes megújítása, egyedi díszvilágítási elemek és utcabútorok elhelyezése, köztéri szobrok áthelyezése, egy szabadtéri színpad létrehozása és 450 négyzetméternyi kültéri, kerámia falburkolat elkészítése is. A szerződés a tervek szerint augusztus 15-től 2013. október 31-ig lesz hatályban. A kivitelezési ajánlatokat július 10-ig várják.

A pályázóknak többek közt a megfelelő építési referenciákon túl rendelkezni kell az elmúlt három év átlagában 80 dolgozóval, évente legalább négymilliárd forint nettó árbevétellel és a három évben összesen kétmilliárd forint közbeszerzés tárgya (térrendezés, mélygarázsépítés) szerinti bevétellel, valamint káreseményenként 500 millió forint mértékű építési-szerelési felelősségbiztosítással.

A helyhatóság többévi előkészítő munka után indította el Győr egyik legpatinásabb, évszázadok óta a helyi vásároknak és piacnak is otthont adó terének rekonstrukcióját. Egy többfunkciós rendezvényterületet akarnak kialakítani, ahonnan gyalogosan minden irányba jól megközelíthető a történelmi belváros és megoldja a parkolási gondokat is. A Dunakapu tér az egykor itt állt vár vízi kapujáról kapta a nevét, a teret eredeti középkori formájában, az építészeti és régészeti értékeket megőrizve állítják helyre.

(hvg.hu)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Navracsics Tibor: Átlagon felül teljesít a gazdaság térségünkben

Átlagon felül teljesít a nemzeti össztermék előállításában Győr-Moson-Sopron vármegye – erről a területfejlesztési miniszter beszélt Győrben.

2024. Április 25. 07:15, csütörtök | Helyi

Brutális mennyiségű fegyverre bukkantak a rendőrök

Egy kisebb háborút is meg lehetett volna vívni azzal a fegyverarzenállal, amelyet két rajkai ingatlanban találtak a nyomozók.

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.