Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2010. December 28. 07:55, kedd | Helyi
Forrás: Nyugathír

30-an jelezték Győr-Moson-Sopronban, hogy magánkasszások maradnak

30-an jelezték Győr-Moson-Sopronban, hogy magánkasszások maradnak

A magánnyugdíjpénztárakat érintő törvény kihirdetése óta mindössze 30-an jelezték Győr-Moson-Sopron megyében, hogy nem térnek át az állami rendszerbe. A nyugdíjfolyósítók országszerte meghosszabbított nyitva tartással várják a ta

Szabó Gábor, Győr: "Külföldön dolgozom, és most én hazautalok minden hónapban pénzt a magánnyugdíjpénztárnak. Itthon keresetem nincsen, tehát akkor 30 év múlva mi lesz abból a pénzemből, ha itt nem fizetek be semmit? Szerintem ez egyértelmű."

Erdei András, Győr: "Azért döntöttünk a maradás mellett, mert erről többet tudunk, mint az államiról jelenleg. Az örökölhetőség, a kiszámíthatóság, az, hogy az egyéni számlán mennyi van, az biztosan tudható, ilyen ígéretek vannak ugyan az állami nyugdíjnál is, de eléggé átláthatatlan egyenlőre a megvalósítás, semmit nem tudunk róla. Az, hogy most mennyi van a magánnyugdíjpénztári számlánkon, azt látjuk, kalkulátorokkal ez többé-kevésbé nyomon követhető, hogy mennyi lesz akár reálértéken is, úgyhogy ez minket meggyőzött egyelőre, hogy maradunk a magánnyugdíjpénztárban."

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 09:14, péntek | Helyi

Győr legfinomabb kakaós csigáját kerestük – Megtaláltuk! (PR)

Kétféle ember van a világon: van aki tekeri, van aki harapja a kakaós csigát. Akár harapod, akár tekered a Bedő Pékség csigáját, egy problémád lesz vele: egyszer véget ér a tekercs.

2024. Május 17. 08:13, péntek | Helyi

Egész napos programok kicsiknek és nagyoknak – szombaton lesz a VIII. Gulyahajtás

Május 18-án, szombaton immár nyolcadik alkalommal szervezik meg Dunaszegen a gulyahajtást. A rendezvény idén is élményekkel teli családi kikapcsolódással kecsegtet.

2024. Május 17. 07:12, péntek | Helyi

Melléképület égett Écsen

Kerti hulladék égetéséből terjedt tovább a tűz egy melléképületre Écsen.

2024. Május 16. 09:15, csütörtök | Helyi

Változik az időpont foglalás rendszere

Július 1-től az Egészségablak applikációban és a 1812-es telefonszámon is lehet majd időpontot foglalni.