Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2010. Június 26. 07:17, szombat | Belföld
Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

30.000 pecsétet osztottak ki a Balatonon

30.000 pecsétet osztottak ki a Balatonon

A Magyar Turizmus Zrt. által meghirdetett pecsétgyűjtő akcióból úgy tűnik, egyre több a visszajáró vendég a Balatonon. Ők elsősorban a környező megyékből és a fővárosból érkeznek. Eddig 30.000 pecsétet osztottak ki, ám a Balaton

 

3 - 4 százalékos forgalomnövekedést generálhat egyes nyári rendezvényeken az a pecsétgyűjtő akció, amelyet a Magyar Turizmus Zrt. Balatoni Regionális Marketing Igazgatósága (RMI) hirdetett meg.  A kiemelt fesztiválokat érintő, forgalomgeneráló céllal életre hívott pecsétgyűjtő füzetben 28 rendezvényre lehet pecsételtetni, ezekből már tíz lezajlott. A 120.000 példányban kiadott füzet kb. egyharmada fogyott el ezeken. A népszerű füzetbe eddig kb. 30.000 pecsétet nyomtak. Dani Barbara, az RMI vezetője elmondta: a játékszabály szerint,  5 pecsétet kell, hogy összegyűjtsön a fesztivállátogató, amelyekért értékes nyeremény jár.  A szakértő szerint: az akció elsősorban a visszajáró vendégek körében népszerű. Többnyire a fővárosiak és a Balaton környéki megyék fiataljai gyűjtik a pecséteket. A stemplizők száma várhatóan a következő hónapban megugrik, hiszen most kezdődnek azok a rendezvények, amelyek a rossz idő ellenére is tömegeket vonzanak a tó partjára. Ilyen például a Balaton Sound, vagy a Kékszalag verseny, de ide sorolhatjuk a borfesztiválokat is. - tette hozzá Dani Barbara.

 

A betelt pecsétgyűjtő füzetet az MT Zrt. Balatoni Regionális Marketing Igazgatóságának kell elküldeni, amiért garantált nyereményeket kapnak a vendégek. Emellett az RMI októberig kéthavonta tart egy sorsolást, valamint év végén egy fődíj-sorsolást. A pecsétgyűjtő füzethez bárki hozzájuthat a balatoni Tourinform irodákban. Fődíj: 2+2 főre szóló 2 éjszakás szállodai tartózkodás a Hotel Karos Spa**** szálloda superior szobájában félpanziós ellátással, borkóstolóval, valamint egy családi kerékpározással a Kis-Balatonnál.

 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére