Városlista
2020. július 8, szerda - Ellák

Hírek

2010. Augusztus 02. 14:25, hétfő | Belföld
Forrás: HírTV

30 ezer forintra büntethetik a dohányzókat

30 ezer forintra büntethetik a dohányzókat

Csütörtöktől már nem lehet dohányozni a fővárosi aluljárókban - akkor lép életbe ugyanis az erről szóló döntés. Eleinte ugyan még nem fognak emiatt büntetni, később akár 30 ezer forintos bírságra is számíthat, aki a tilalom ellen

A Fővárosi Közgyűlés két hónapja döntött arról, hogy tilos lesz dohányozni az önkormányzat kezelésében álló 72 budapesti aluljáróban, az erről szóló szabályozás csütörtökön lép életbe. A Fővárosi Közterület-fenntartó ezért a dohányzási tilalomra figyelmeztető táblákat helyez el az aluljárók és a metrók kijáratainál, a bejáratoknál pedig csikktartókat szerelnek fel.


A rendelet betartását a Fővárosi Közterület-felügyelet ellenőrzi. A kezdeti időszakban csak figyelmeztetik az aluljárókban dohányzókat, valamint szórólapokat osztanak a változásról. Később azonban 30 ezer forintig terjedő pénzbírsággal is sújthatják a szabályszegőket.


(FH)

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 08. 13:00, szerda | Belföld

Idén 19 balatoni strandon van elsősegélynyújtó szolgálat

Ezen a nyáron a Magyar Vöröskereszt ifjúsági tagozatának több mint 320 önkéntese 19 balatoni strandon részesíti elsősegélyben a bajba jutottakat.

2020. Július 08. 12:07, szerda | Belföld

Magyar termelő adataival visszaélve adtak el igazolatlan származású napraforgót

Magyar termelő nevével visszaélve értékesítettek nagy mennyiségű, igazolatlan származású napraforgót; a kifogásolt iratokkal ellátott terményt, a termelő nevével,

2020. Július 08. 10:02, szerda | Belföld

Újabb akciót tartottak a rendőrök az illegális gyorsulási versenyek ellen

Újabb akciót tartottak a rendőrök az illegális gyorsulási versenyek visszaszorítása érdekében – közölte a rendőrség szerda reggel a honlapján.

2020. Július 08. 08:08, szerda | Belföld

Száz film száll versenybe a Bujtor István Filmfesztiválon

Száz film szerepel a versenyprogramban az idei Bujtor István Filmfesztiválon, amelyet augusztus 17. és 21. között tartanak Balatonszemesen.