Városlista
2022. május 28, szombat - Emil, Csanád

Hírek

2012. Június 17. 05:00, vasárnap | Sport
Forrás: hirado.hu

32 fős is lehet a magyar úszócsapat Londonban

32 fős is lehet a magyar úszócsapat Londonban

Harmincegy fősre duzzadt a londoni olimpián részt vevő magyar úszócsapat, de a létszám egy versenyzővel még tovább nőhet.

Erről a hazai sportági szövetség főtitkára, Szabó Tünde tájékoztatott, miután a Budapest-bajnokság zárultával véget ért az idei nyári ötkarikás játékokra selejtező viadalok sorozata.

"A magyar olimpiai csapat legnagyobb sportági különítménye a miénk lesz" - hangsúlyozta a főtitkár. Kitért rá, hogy a csapathoz tartozik a nyíltvízi úszók közül Gercsák Csaba is, míg Risztov Éva a 10 kilométeres maratoni szám mellett - 50 méteres uszodában - 400 és 800 méter gyorson is rajthoz áll a brit fővárosban.
"Az úszóválogatott létszáma szombaton nőtt 31 fősre" - tette hozzá Kiss László szövetségi kapitány. Elmondta, hogy a Komjádi uszodában próbálkozók közül az utolsó napon Kádas Viviennek sikerült megúsznia az olimpiai B szintet, méghozzá 200 m gyorson, így Joó Sára mellett ő lett a másik tartalék a 4x200 méteres női gyorsváltóban. "A nemzetközi szövetség a jövő héten véglegesíti a londoni indulók névsorát, és a 18 A szintesünk, továbbá Gercsák mellett 12 B szintes úszónk tekinthető biztos londoni szereplőnek, s hozzájuk jöhet 32. tagnak Szekeres Dorina, akinek az időeredménye még elég lehet ahhoz, hogy a FINA jóváhagyja az indulását."

A főtitkár beszámolója szerint szombaton elnökségi határozat született arról, hogy a MOB-nál megpróbálják elérni: emeljék meg a Londonba utazó úszócsapatot elkísérő edzők számát.

"Kiss László kapitánnyal együtt hétfőn tárgyalunk Molnár Zoltán főtitkárral, mert szeretnénk elérni, hogy 11 fős legyen az úszóválogatottat az olimpián segítő szakmai stáb. A 2008-as pekingi olimpián a 31 fős magyar úszócsapat mellett 13 szakember alkotta a teljes edzői stábot, most, Londonban, amikor pontban és éremben is az akkorinál többre képes válogatottunk van, úgy véljük, hogy a tizenegy trénerre vonatkozó kérésünk méltányolható és teljesíthető" - mondta Szabó Tünde.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 27. 16:21, péntek | Sport

Gyorsan kell mennünk az elejétől kezdve!

12 gyors vár a Kronome - Pásztor ralipárosra és a Skoda Fabia-ra a Dunakanyar Ralin.

2022. Május 27. 15:13, péntek | Sport

Dunakanyar Rallye: Vincze Ferenc nagy esélye, visszatér a bajnoki mezőnybe Vizelli Károly

A hétvégén folytatódik a 2022-es Magyar Rallye Bajnokság, ezúttal egy új helyszínen, a Dunakanyar Rallye-n száguld két napon keresztül a mezőny.

2022. Május 27. 08:45, péntek | Sport

Erősport: Magyarországra látogat a litván legenda, Žydrūnas Savickas

Augusztusban szemináriumot és bemutatót is tart a hatszoros egyéni világbajnok, nyolcszoros Arnold Classic-győztes erősember.

2022. Május 26. 09:29, csütörtök | Sport

Juhász Csaba: Bizakodó vagyok!

101 versenyautó áll rajthoz a hétvégi 37. AMTK Velenje Ralin, abból 18-en lesznek a 2-es kategóriában. Juhász Csaba - Bencs Gábor ralipáros is ebben fog indulni a hétvégén.