Városlista
2020. augusztus 3, hétfő - Hermina

Hírek

2012. Április 09. 14:15, hétfő | Bulvár
Forrás: STOP / Vasárnapi Ász

3800 méter mélyen fekszik a Titanic - ez nem akadály

3800 méter mélyen fekszik a Titanic - ez nem akadály

Valóságos iparággá fejlődött a Titanic-kincsvadászat azóta, hogy 1985. szeptember 1-jén francia mélytengeri kutatók hangradarral bemérték a roncsok helyét.

Egy év elteltével Robert Ballard speciális tengeralattjáróval megközelítette a 3800 méter mélyen fekvő roncsokat. Jellemző volt a vállalkozás bonyolultságára, hogy csupán a leereszkedés hat órán keresztül tartott. Két év múlva már búvárok merészkedtek a mélybe, és több éves kutatás során hatezer emléktárgyat mentettek meg a hullámsírból.

Mint ismeretes, az akkoriban legbiztonságosabbnak és leggyorsabbnak gondolt hajó 1912. április 14-én süllyedt el - emlékére ezen a héten Southamptonból 1309 dúsgazdag érdeklődővel a fedélzetén ugyanazon az útvonalon indult el egy hajó. A nosztalgiakaland részvevői mélyen a zsebükbe nyúltak, mert egy jegy átszámítva másfélmillió forintba került.

A fedélzeten megvásárolhatók lesznek azok az emléktárgyak, amelyeket több évtizedes hullámsír-fogságukból emeltek ki az idők folyamán.

Vasárnapi Ász / STOP

Ezek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 03. 15:03, hétfő | Bulvár

Főzzünk Robival! Csokifelfújt, meggygrillázs - VIDEÓ

Szeretitek a csokis desszerteket? Robi most egy édességet fog készíteni és közben sok érdekességet mesél a csokoládéról.

2020. Július 31. 06:00, péntek | Bulvár

Elmarad a Strand Fesztivál, az EFOTT, a Fishing On Orfű is

A zamárdi Strand Fesztivál, a velencei-tavi EFOTT, a Fishing On Orfű, a szegedi SZIN, a Paloznaki Jazzpiknik és az adyligeti Kolorádó Fesztivál is elmarad a kormány csütörtöki döntése,

2020. Július 29. 08:21, szerda | Bulvár

Pert indít a Facebook az Európai Bizottság ellen

Pert indít a Facebook közösségi hálózati portál az uniós bíróságon az Európai Bizottság ellen.

2020. Július 29. 07:00, szerda | Bulvár

Mundruczó Kornél filmje is szerepel a Velencei Filmfesztivál versenyprogramjában

Mundruczó Kornél első külföldi produkciója, az angol nyelvű Pieces of a Woman is szerepel a 77. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában.