Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2023. November 21. 13:03, kedd | PR
Forrás: (x)

4 helytakarékossági tipp kicsi fürdőszobákba

4 helytakarékossági tipp kicsi fürdőszobákba

Ha nem rendelkezünk kellően tágas lakással, vagy házzal, nagy kihívást jelent egy kényelmes otthon berendezése

Persze nem azért, mert nem vagyunk elég kreatívak. Mindössze azért, mert nem elég tágas a lakás ahhoz, hogy minden elférjen. Ez különösen azokat érinti, akik panel lakásban laknak.

Ilyen esetekben gyakori megoldás, hogy a fürdőszobából és a WC-ből csalunk le területeket, és ezzel próbáljuk növelni a többi, gyakrabban használt helyiséget. Ennek következtében a fürdőszoba olyan kicsi lesz, hogy szinte már alig lehet elférni benne, és az ott töltött időt sem élvezzük. Most összeszedtünk 4 tippet, amelyekkel egy szűkösebb fürdőszobát is kényelmessé varázsolhatunk.

1. Törölközőszárító radiátor

Ha valóban szeretnénk teret nyerni a fürdőben anélkül, hogy le kéne mondani a teljes kényelemről, akkor egy törölközőszárító radiátor mondhatni kötelező darab. Az elektromos törölközőszárítót rögzíthetjük a falra, így a lapos szerkezete szinte minimális helyet foglal, ráadásul még esztétikailag is növeli a fürdőszobai hangulatot. A törölközőszárító radiátor a csövekben felmelegített vizet keringeti, ezáltal képes rövid idő alatt megszárítani a ráhelyezett törölközőket.

Mint ahogy a neve is mutatja, a törölközőszárító radiátor fűtőtestként is funkcionál, vagyis ha elég nagy teljesítményű darabot szerelünk fel, kis helyen oldhatjuk meg a fürdőszoba fűtését. Az elektromos törölközőszárítóval további összegeket spórolhatunk, ugyanis a hibrid kialakításának köszönhetően elektromos árammal is működtethetjük.

És, hogy ez miért jó? Azért, mert a fűtési szezonon kívül is bármikor használhatjuk, ha egy kis melegre vágyunk a fürdőbe, illetve ha csökkenteni szeretnénk a helyiség páratartalmát. És tehetjük mindezt anélkül, hogy az egész fűtési rendszert be kéne kapcsolni.

A törölközőszárító radiátor természetesen nem csak vizes törölközőt képes megszárítani, de a ruháinkat is nyugodtan rátehetjük, és felmelegíthetjük a hidegebb reggeleken. A praktikai előnyök mellett arról sem szabad megfeledkezni, hogy egy törölközőszárító radiátor divatos külsőt kölcsönöz a fürdőnek.

2. Kád vagy zuhanyzó?

Örökös kérdés marad, hogy egy fürdőszobába inkább kádat, vagy zuhanyzót tegyünk. Mindkét oldalnak megvannak a maga érvei, amelyek általában a személyes preferenciákra és fürdési stílusokra hivatkoznak, amikor a végleges döntésre kerül a sor. De miért kéne dönteni, miért nem lehet egyszerre mindkettő?

Mert nem férne el - érkezik a válasz. Dehogynem! A kicsi fürdőszobák megmentője a kádparaván. A kádparaván egy üveg, vagy plexi fal, melyet a sarokban lévő kád külső pereménél rögzítünk, ezáltal a kád egyik végét zuhanyzóvá alakítjuk át. így a fürdőzésről sem kell lemondani, miközben a gyors zuhanyzás is lehetséges marad.

Ha valóban kevés helyünk van, érdemes beszerezni egy aszimmetrikus kádat. Az aszimmetrikus kád egyik oldala rövidebb, mint a másik, vagyis több hely marad a többi szaniter, és nem utolsó sorban a mi számunkra is. A paravánt a szélesebb végében rögzítjük, ahol kényelmesen elférünk tisztálkodás közben.

3. A színek szerepe a fürdőszobában

Bizony, nem titok, hogy nem csak a bútorokkal és az elrendezésükkel tehetjük tágasabbá a fürdőt, de a megfelelő színek használatával is teret nyerhetünk. Ehhez azonban létfontosságú, hogy világos színeket válasszunk. A fehérnek és a világos szürkének térnövelő hatása van, így az ilyen színű szaniterek kevésbé hatnak nyomasztónak.

Természetesen a burkolatnál is ajánlott a világos árnyalatok mellett dönteni, hiszen azzal tovább fokozhatjuk a hatást. Ez persze nem azt jelenti, hogy ha fehér, vagy világos szürke csempét választunk, akkor le kell mondani a kreatív mintákról. Sőt, éppen ellenkezőleg. A világos alapon szinte bármilyen minta jól mutat, így a fürdőszobánkat saját stílusunk szerint alakíthatjuk ki.

A csempék kiválasztásánál arra sem árt figyelni, hogy ne válasszunk se túl nagyot, se túl kicsit. A kicsi csempék között sok lesz a fuga, ami nyomasztóvá és sűrűvé teszi a szoba falait. Túl nagy csempét sem éri meg venni, mert abból meg úgyis vágni kell. Ezért javasoljuk a közepes méretű csempéket. A fürdőszoba falait burkoljuk plafonig, ezzel szintén növeljük a belső teret.

4. Játék a fényekkel

Ahogy már említettük, a világos színek növelik a térhatást. Ezt azonban nem csak a burkolat és a szaniterek színével érhetjük el. Különösen akkor nem, ha más színvilág áll hozzánk közel. Ilyenkor (és más esetben is) alakítsuk ki úgy a fürdőszobát, hogy minél több fény jusson be. Ez lehet mesterséges és természetes fény is.

Ha van rá lehetőség, érdemes egy-két ablakot elhelyezni, ami csökkenti a bezártság érzést. Amennyiben ez nem lehetséges, minél több lámpát szereljünk fel. Egy-egy LED csík pedig csak tovább növeli az otthonos hangulatot. A maximális ragyogás érdekében pedig szerezzünk be egy két nagyobb tükröt. A tükrök szintén növelik a teret, ráadásul növelik a fényt, ezáltal valósággal fényárban úszik majd a fürdőszobánk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 26. 10:14, péntek | PR

A legfontosabb tudnivalók bt. alapítás esetén

Az egyik legnépszerűbb cégforma Magyarországon a betéti társaság, más néven Bt.

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 17. 09:09, szerda | PR

5 kerti dekorációs ötlet maximalistáknak

A jó idő megérkezése egyre többünket hajt ki a szabadba. A tavasz remek lehetőséget nyújt ahhoz, hogy új életet leheljünk a tél során elhanyagolt kertünkbe.