Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Augusztus 02. 06:00, péntek | Külföld

4,3 milliárd forintnak megfelelő dollárért árulják Charleston 200 éves kúriáját

4,3 milliárd forintnak megfelelő dollárért árulják Charleston 200 éves kúriáját

A Sword Gate ház, a dél-karolinai Charlestonban található, felbecsülhetetlen értékű történelmi értékkel büszkélkedhet, egykor Lincoln unokájáé volt– írja a Business Insider.

A mintegy 200 éves kúria 1500 négyzetméteren terül el, belsejében kilenc hálószoba, számtalan kristálycsillár és 13 kandalló található, és mintegy14,9 millió dollárért (4,3 milliárd forint) megvásárolható.

A jelenlegi tulajdonosok 1999-ben szerezték meg a házat renoválás céljából, és mára a Legare Street 32 alatt található Sword Gate House-t a kifinomult stílusáról ismert. 2016-ban már feltűnt az eladó ingatlanok sorában, akkor 19,5 millió dolláros (5,7 milliárd forint) áron.

A ház korábban vendéglő és magán leányiskolaként is működött, mígnem Abraham Lincoln elnök unokája, Jessie Lincoln Randolph 1930-ban megvásárolta a kúriát ideiglenes rezidenciájaként.

"Bár az ingatlan nagyon formális, mégsem érzi múzeumban magát az itt lakó" – nyilatkozta Glenn Keyes építész. A nevét pedig a bejáratnál lévő kovácsoltvas kapu ihlette, amit Charles Reichardt német építész tervezett, és egy helyi lakatos, Christopher Werner készített el 1838-ban.

A mintegy 3 ezer négyzetméteres birtokon egy feszített víztükrű medence, egy 180 éves magnólia fa,és egy átalakított kocsiház is található, ami jelenleg három hálószobás vendégházként funkcionál.

A ház étkezőjét kézzel festették és a város kikötőjét imitálja.

Az épület egyetlen modern területe a konyha, ahová korszerű tűzhelyet szereltek be, ám a helységben található egy régi fakemencét imitáló sütő is.

Forrás: origo.hu

Kép: youtube.com/Charleston Real Estate

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.