Városlista
2019. július 20, szombat - Illés

Hírek

2010. Január 10. 06:44, vasárnap | Belföld
Forrás: HírTV

44 ezer hektárt borított el a belvíz

44 ezer hektárt borított el a belvíz

44 ezer hektárra emelkedett a belvízzel borított földterületek nagysága országszerte. Békés megyében 25 ezer hektár van víz alatt, ebből 9 ezer hektár vetési terület. Az elmúlt napokban 15 településen pedig már belvízvédelmi készül

A Körösök-vidékén közel 700-an vesznek részt az árvízi védekezésben. Figyelik a vízszint emelkedését, feljegyzik a változást, és ellenőrzik a gátakat. A megnövekedett víznyomás megviselte a töltéseket.

A gyors olvadás miatt másfélszeresére nőtt a belvízzel elöntött területek nagysága az elmúlt napokban. Országszerte 44 ezer hektár került víz alá, a nagyobb elöntések a Tiszántúlra és a Körösök vidékére jellemzőek. Békés megyében az elönött területből 9 ezer hektár a szántó. 65 szivattyútelep működik folyamatosan, és egyre több helyen vetik be a mobilszivattyúkat a víz elvezetésére.

A meteorológiai előrejelzés szerint vasárnapig 19 milliméter csapadék várható a Dél-Alföldön, jövő hétfőtől csütörtökig viszont sehol sem kell számítani az országban jelentős mennyiségű, a napi 5 millimétert elérő esőre vagy hóra.


Ezek érdekelhetnek még

2019. Július 20. 05:00, szombat | Belföld

Gyenge lesz az idei termés, emelkedhet az alma ára

Az idén a szélsőséges időjárás miatt várhatóan 450 ezer tonna lesz az almatermés, amely a tavalyi mennyiség fele, a tízéves átlagtermésnél mintegy 25 százalékkal alacsonyabb,

2019. Július 19. 21:53, péntek | Belföld

Meghalt Heller Ágnes Széchenyi-díjas filozófus

Kilencvenéves korában elhunyt Heller Ágnes Széchenyi-díjas filozófus, akadémikus - tudatta a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) péntek este az MTI-vel.

2019. Július 19. 16:35, péntek | Belföld

Több utcában is változik az elsőbbségadás szabálya Budapesten

Jövő hétfőn megváltozik a főváros XIII. kerületében több utcában is az elsőbbségadás rendje.

2019. Július 19. 16:12, péntek | Belföld

Újabb rendőrségi razzia lesz a jövő héten az ország közútjain

Jövő hétfőtől vasárnapig tehergépkocsikat és buszokat ellenőriznek a rendőrök az ország közútjain - közölte a rendőrség pénteken a honlapján.