Városlista
2019. október 19, szombat - Nándor

Hírek

2010. Január 10. 06:44, vasárnap | Belföld
Forrás: HírTV

44 ezer hektárt borított el a belvíz

44 ezer hektárt borított el a belvíz

44 ezer hektárra emelkedett a belvízzel borított földterületek nagysága országszerte. Békés megyében 25 ezer hektár van víz alatt, ebből 9 ezer hektár vetési terület. Az elmúlt napokban 15 településen pedig már belvízvédelmi készül

A Körösök-vidékén közel 700-an vesznek részt az árvízi védekezésben. Figyelik a vízszint emelkedését, feljegyzik a változást, és ellenőrzik a gátakat. A megnövekedett víznyomás megviselte a töltéseket.

A gyors olvadás miatt másfélszeresére nőtt a belvízzel elöntött területek nagysága az elmúlt napokban. Országszerte 44 ezer hektár került víz alá, a nagyobb elöntések a Tiszántúlra és a Körösök vidékére jellemzőek. Békés megyében az elönött területből 9 ezer hektár a szántó. 65 szivattyútelep működik folyamatosan, és egyre több helyen vetik be a mobilszivattyúkat a víz elvezetésére.

A meteorológiai előrejelzés szerint vasárnapig 19 milliméter csapadék várható a Dél-Alföldön, jövő hétfőtől csütörtökig viszont sehol sem kell számítani az országban jelentős mennyiségű, a napi 5 millimétert elérő esőre vagy hóra.


Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 19. 12:24, szombat | Belföld

Kábítószerért vehettek szavazatot Szentpéterúron

Feljelentést kezdeményez a Zala Megyei Területi Választási Bizottság (ZMTVB), mert tanúvallomások szerint Szentpéterúron \"füves cigarettát\" kínáltak, illetve adhattak szavazatokért cserébe múlt vasárnap.

2019. Október 19. 08:16, szombat | Belföld

Jelentősen javult a ferihegyi repülőtér megítélése

Jelentősen javult a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér megítélése az utasok körében a nyári időszakban végzett felmérés szerint - közölte a Budapest Airport pénteken az MTI-vel.

2019. Október 19. 06:07, szombat | Belföld

Vélhetően magyar vonatkozású régészeti leletek kerültek elő a Kaukázus vidékén

Valószínűleg a keleti magyar őstörténelemhez kapcsolható sírokat tárt fel egy magyar és orosz régészekből álló kutatócsoport Oroszországban,

2019. Október 19. 05:00, szombat | Belföld

Elzárást és pénzbüntetést kapott két állatkínzó Zalában

Jogerősen 90 napi elzárásra, illetve 180 ezer forint pénzbüntetésre ítéltek két zalai állatkínzót pénteken - közölte a Zalaegerszegi Törvényszék szóvivője az MTI-vel.