Városlista
2019. augusztus 25, vasárnap - Lajos

Hírek

2019. Július 18. 08:36, csütörtök | Külföld

50 év után keresik egy palackba zárt üzenet íróját

50 év után keresik egy palackba zárt üzenet íróját

Egy 13 éves kisfiú által, ötven évvel ezelőtt vízre bocsátott üzenetre bukkant egy ausztrál férfi és kisfia az Eyre félszigeten. Jelenleg a brit származású feladó kiléte után kutatnak.

Paul Elliot és kisfia, Jyah horgászás közben bukkant a 13 éves kisfiú palackba zárt üzenetére a Eyre félsziget nyugati partján, írja a The Guardian.

Eliot elmondása szerint jelenleg keresik a levél íróját, Paul Gilmort, aki a levélben úgy aposztrofálta magát, mint egy 13 éves brit kisfiú, aki épp a Fairstar hajó fedélzetén utazik a dél-ausztrál parton lévő Fremantletól Melbourne-ig. Ez a hajó több brit emigránst is szállított Ausztráliába az 1960-as években.

A kézzel írott, 1969. novemberi levél egy Sitmar Line vállalat nevével fémjelzett papírra volt feljegyezve. A levélben a kisfiú arra kéri a megtalálót, hogy egy melbourne-i címre küldjön egy válaszlevelet.

David Griffin óceánkutató elmondása szerint a palack 50 éven keresztül nem maradhatott a déli parton, hiszen az óceán folyamatos mozgásban van. A kutató szerint a palack éveken át eltemetve heverhetett a parton, és egy vihar indíthatta ismét útjára.

2018-ban egy ausztrál nő megtalálta az eddigi legrégebbi, 132 éves palackba zárt üzenetet a Wedge-sziget közelében lévő dűnéknél. A belsejében egy német nyelvű levelet találtak, melyet 1886. június 12-én kelteztek, és amelyet a nyugat-ausztrál múzeum hitelesített.

Forrás: hirado.hu

Ezek érdekelhetnek még

2019. Augusztus 24. 12:03, szombat | Külföld

Szakértő: Németországban a szolidaritási adó kivezetésével nőhetnek a fizetések

A németek fizetése 5,5 százalékkal lehet több, ha megtörténik a keleti tartományok felzárkóztatását átfogóan rendező szolidaritási adó 2021-re tervezett kivezetése -

2019. Augusztus 23. 16:20, péntek | Külföld

Rengeteg utas eltűnt, miután kigyulladt egy hajó Indonéziában

Legalább 34 embernek nyoma veszett pénteken az indonéziai Jáva szigete közelében, miután tűz ütött ki egy kompon.

2019. Augusztus 23. 14:30, péntek | Külföld

Török buszhálózathoz csatlakozik a FlixBus

A FlixBus és az Actera Group magántőke-befektetési vállalat megegyezett arról, hogy a Kamil Koç, Törökország legnagyobb múltra visszatekintő távolsági buszszolgáltatója csatlakozik a FlixBus hálózatához.

2019. Augusztus 23. 11:28, péntek | Külföld

A 2030-as évek elején jelenhet meg az utolsó belső égésű motor a Volkswagen kínálatában

Várhatóan a 2030-as évek elején jelenik meg az utolsó új fejlesztésű belső égésű motor a Volkswagen német autógyártó társaság kínálatában - írta a Handelsblatt című német üzleti lap pénteken.