Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Július 18. 08:36, csütörtök | Külföld

50 év után keresik egy palackba zárt üzenet íróját

50 év után keresik egy palackba zárt üzenet íróját

Egy 13 éves kisfiú által, ötven évvel ezelőtt vízre bocsátott üzenetre bukkant egy ausztrál férfi és kisfia az Eyre félszigeten. Jelenleg a brit származású feladó kiléte után kutatnak.

Paul Elliot és kisfia, Jyah horgászás közben bukkant a 13 éves kisfiú palackba zárt üzenetére a Eyre félsziget nyugati partján, írja a The Guardian.

Eliot elmondása szerint jelenleg keresik a levél íróját, Paul Gilmort, aki a levélben úgy aposztrofálta magát, mint egy 13 éves brit kisfiú, aki épp a Fairstar hajó fedélzetén utazik a dél-ausztrál parton lévő Fremantletól Melbourne-ig. Ez a hajó több brit emigránst is szállított Ausztráliába az 1960-as években.

A kézzel írott, 1969. novemberi levél egy Sitmar Line vállalat nevével fémjelzett papírra volt feljegyezve. A levélben a kisfiú arra kéri a megtalálót, hogy egy melbourne-i címre küldjön egy válaszlevelet.

David Griffin óceánkutató elmondása szerint a palack 50 éven keresztül nem maradhatott a déli parton, hiszen az óceán folyamatos mozgásban van. A kutató szerint a palack éveken át eltemetve heverhetett a parton, és egy vihar indíthatta ismét útjára.

2018-ban egy ausztrál nő megtalálta az eddigi legrégebbi, 132 éves palackba zárt üzenetet a Wedge-sziget közelében lévő dűnéknél. A belsejében egy német nyelvű levelet találtak, melyet 1886. június 12-én kelteztek, és amelyet a nyugat-ausztrál múzeum hitelesített.

Forrás: hirado.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).