Városlista
2020. január 27, hétfő - Angelika

Hírek

2019. Július 18. 08:36, csütörtök | Külföld

50 év után keresik egy palackba zárt üzenet íróját

50 év után keresik egy palackba zárt üzenet íróját

Egy 13 éves kisfiú által, ötven évvel ezelőtt vízre bocsátott üzenetre bukkant egy ausztrál férfi és kisfia az Eyre félszigeten. Jelenleg a brit származású feladó kiléte után kutatnak.

Paul Elliot és kisfia, Jyah horgászás közben bukkant a 13 éves kisfiú palackba zárt üzenetére a Eyre félsziget nyugati partján, írja a The Guardian.

Eliot elmondása szerint jelenleg keresik a levél íróját, Paul Gilmort, aki a levélben úgy aposztrofálta magát, mint egy 13 éves brit kisfiú, aki épp a Fairstar hajó fedélzetén utazik a dél-ausztrál parton lévő Fremantletól Melbourne-ig. Ez a hajó több brit emigránst is szállított Ausztráliába az 1960-as években.

A kézzel írott, 1969. novemberi levél egy Sitmar Line vállalat nevével fémjelzett papírra volt feljegyezve. A levélben a kisfiú arra kéri a megtalálót, hogy egy melbourne-i címre küldjön egy válaszlevelet.

David Griffin óceánkutató elmondása szerint a palack 50 éven keresztül nem maradhatott a déli parton, hiszen az óceán folyamatos mozgásban van. A kutató szerint a palack éveken át eltemetve heverhetett a parton, és egy vihar indíthatta ismét útjára.

2018-ban egy ausztrál nő megtalálta az eddigi legrégebbi, 132 éves palackba zárt üzenetet a Wedge-sziget közelében lévő dűnéknél. A belsejében egy német nyelvű levelet találtak, melyet 1886. június 12-én kelteztek, és amelyet a nyugat-ausztrál múzeum hitelesített.

Forrás: hirado.hu

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 27. 06:07, hétfő | Külföld

Figyelmeztető lövésekkel állítottak meg a román határrendészek két határsértőt a román-magyar határon

Figyelmeztető lövésekkel állítottak meg a román határrendészek két határsértőt szombaton késő este a román-magyar zöld határon a Szatmár megyei Óvári (Oar) térségében.

2020. Január 27. 05:10, hétfő | Külföld

Egész alakos Ady szobrot avattak Zilahon

Zilah központjában vasárnap felavatták Ady Endre egész alakos szobrát. A Bíró Lajos mátészalkai szobrászművész által megkomponált Ady Endre egy padon ül a karfára könyökölve, és egykori iskolájára néz.

2020. Január 27. 05:00, hétfő | Külföld

Csehország ellenőrizni kezdte az országba érkező utasokat a koronavírus miatt

Csehország vasárnap ellenőrizni kezdte a prágai repülőtéren az országba érkező utasokat, nem mutatnak-e a koronavírus-fertőzésre, azaz a vírus okozta tüdőgyulladásra utaló tüneteket

2020. Január 26. 11:54, vasárnap | Külföld

Egyre gyorsabban terjed az új koronavírus Kínában

Egyre gyorsabb ütemben terjed az országban az új koronavírus, amely már a lappangási időszakban is fertőző - jelentette ki a kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság vasárnap.