Városlista
2020. augusztus 13, csütörtök - Ipoly

Hírek

2019. Június 06. 08:30, csütörtök | Külföld

55 méter magason készül el a világ első tetőmedencéje

55 méter magason készül el a világ első tetőmedencéje

Londonban hamarosan elkészítik a világ első 360 fokos, végtelen tetőmedencéjét, amelybe trükkös módon lehet majd bejutni.

Az Infinity London névre keresztelt medence pontos helyszíne még nem ismert, de egy 55 emelet magas felhőkarcoló tetejére tervezik. A végtelen medencék feszített víztükre szinte összeér a horizonttal, ezért különleges élmény bennük úszni.

A 600 ezer literes medence építését jövőre kezdi el a Compass Pools nevű cég, és nemcsak a zavartalan panoráma miatt lesz különleges.

Az aljának egy része például üvegből lesz, ami az úszóknak és az alulról szemlélődőknek is izgalmas látványt nyújt. A víz hőmérsékletét egy speciális számítógépes rendszer szabályozza, ahogy azt is, hogy a medence vize ne folyjon ki az alatta lévő utcákra.

A legnagyobb újítás azonban a medence megközelítése lesz. Mivel a látvány zavartalansága miatt nem akarnak lépcsőket vagy létrákat elhelyezni kívül vagy belül, a tengeralattjárók ajtaján alapuló megoldást eszeltek ki: egy spirális forgó lépcső fog felemelkedni, amikor valaki be vagy ki akar lépni – írja a Sun.

Dubajban is lesz hasonló

360 fokos panorámát kínáló végtelen medencét egyébként Dubajban is építenek hamarosan, méghozzá egy felhőkarcoló 52. emeletén, az azonban nem az épület legtetején lesz, így „csak" körbe lehet úszni majd a központi részt.

Forrás: origo.hu

Képek: Compass Pools; Starwood Hotels & Resorts Worldwide, Inc.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 12. 17:05, szerda | Külföld

Rendkívüli ülést tartanak pénteken az EU-tagországok külügyminiszterei

Rendkívüli ülést tartanak pénteken az Európai Unió tagországainak külügyminiszterei a hétvégi fehéroroszországi elnökválasztás nyomán kialakult állapotokkal,

2020. Augusztus 12. 15:01, szerda | Külföld

Németország kizárólag technológiai feltételeket szabna az 5G hálózatokra

Kizárólag technológiai követelményeket fogalmaz meg a 5G mobil hálózati rendszerek potenciális beszállítóival szemben a német szövetségi informatika-biztonsági hivatal, a BSI.

2020. Augusztus 12. 12:00, szerda | Külföld

Soha nem látott mértékben csökkent a brit GDP

Rekordmértékben csökkent a brit hazai össztermék (GDP) a második negyedévben az előző három hónaphoz mérve az új koronavírus járvány közvetlen gazdasági hatásaként - közölte szerdán a brit statisztikai hivatal (ONS).

2020. Augusztus 12. 09:56, szerda | Külföld

Már több mint 20 millió a koronavírus-fertőzöttek száma a világban

A világon 20 223 306 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 740 276, a gyógyultaké pedig 12 529 198 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem szerda reggeli összesítése szerint.