Városlista
2019. december 5, csütörtök - Vilma

Hírek

2019. Június 06. 08:30, csütörtök | Külföld

55 méter magason készül el a világ első tetőmedencéje

55 méter magason készül el a világ első tetőmedencéje

Londonban hamarosan elkészítik a világ első 360 fokos, végtelen tetőmedencéjét, amelybe trükkös módon lehet majd bejutni.

Az Infinity London névre keresztelt medence pontos helyszíne még nem ismert, de egy 55 emelet magas felhőkarcoló tetejére tervezik. A végtelen medencék feszített víztükre szinte összeér a horizonttal, ezért különleges élmény bennük úszni.

A 600 ezer literes medence építését jövőre kezdi el a Compass Pools nevű cég, és nemcsak a zavartalan panoráma miatt lesz különleges.

Az aljának egy része például üvegből lesz, ami az úszóknak és az alulról szemlélődőknek is izgalmas látványt nyújt. A víz hőmérsékletét egy speciális számítógépes rendszer szabályozza, ahogy azt is, hogy a medence vize ne folyjon ki az alatta lévő utcákra.

A legnagyobb újítás azonban a medence megközelítése lesz. Mivel a látvány zavartalansága miatt nem akarnak lépcsőket vagy létrákat elhelyezni kívül vagy belül, a tengeralattjárók ajtaján alapuló megoldást eszeltek ki: egy spirális forgó lépcső fog felemelkedni, amikor valaki be vagy ki akar lépni – írja a Sun.

Dubajban is lesz hasonló

360 fokos panorámát kínáló végtelen medencét egyébként Dubajban is építenek hamarosan, méghozzá egy felhőkarcoló 52. emeletén, az azonban nem az épület legtetején lesz, így „csak" körbe lehet úszni majd a központi részt.

Forrás: origo.hu

Képek: Compass Pools; Starwood Hotels & Resorts Worldwide, Inc.

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 05. 20:01, csütörtök | Külföld

Két tonna Kolumbiából érkező drogszállítmányt foglaltak le

Tengeri úton Kolumbiából Lengyelországba érkező, közel két tonnás, 155 milliárd forintnak megfelelő értékű, krétaporral kevert kokainszállítmányt tartóztattak fel a lengyel hatóságok.

2019. December 05. 12:07, csütörtök | Külföld

Terrorizmus gyanúja miatt többeket letartóztattak Moszkvában

Nyolc, terrorszervezetben való részvétellel gyanúsított személy letartóztatását rendelte el egy moszkvai bíróság - közölte a TASZSZ orosz hírügynökség csütörtökön belügyi forrásra hivatkozva.

2019. December 05. 09:48, csütörtök | Külföld

Gázrobbanás egy lengyel üdülőközpontban, két gyerek meghalt

Gázrobbanás következtében romba dőlt egy családi ház szerda este a dél-lengyelországi, Szilézia vajdaságbeli Szczyrk hegyi üdülőközpontban, a mentők eddig három felnőtt és két gyermek holttestét emelték ki a romok közül.

2019. December 05. 09:41, csütörtök | Külföld

Gyerekek is meghaltak egy síközpontban történt gázrobbanásban Lengyelországban

Gázrobbanás következtében romba dőlt egy családi ház szerda este a dél-lengyelországi, Szilézia vajdaságbeli Szczyrk hegyi üdülőközpontban, a mentők eddig három felnőtt és két gyermek holttestét emelték ki a romok közül.