Városlista
2019. július 18, csütörtök - Frigyes

Hírek

2019. Június 06. 08:30, csütörtök | Külföld

55 méter magason készül el a világ első tetőmedencéje

55 méter magason készül el a világ első tetőmedencéje

Londonban hamarosan elkészítik a világ első 360 fokos, végtelen tetőmedencéjét, amelybe trükkös módon lehet majd bejutni.

Az Infinity London névre keresztelt medence pontos helyszíne még nem ismert, de egy 55 emelet magas felhőkarcoló tetejére tervezik. A végtelen medencék feszített víztükre szinte összeér a horizonttal, ezért különleges élmény bennük úszni.

A 600 ezer literes medence építését jövőre kezdi el a Compass Pools nevű cég, és nemcsak a zavartalan panoráma miatt lesz különleges.

Az aljának egy része például üvegből lesz, ami az úszóknak és az alulról szemlélődőknek is izgalmas látványt nyújt. A víz hőmérsékletét egy speciális számítógépes rendszer szabályozza, ahogy azt is, hogy a medence vize ne folyjon ki az alatta lévő utcákra.

A legnagyobb újítás azonban a medence megközelítése lesz. Mivel a látvány zavartalansága miatt nem akarnak lépcsőket vagy létrákat elhelyezni kívül vagy belül, a tengeralattjárók ajtaján alapuló megoldást eszeltek ki: egy spirális forgó lépcső fog felemelkedni, amikor valaki be vagy ki akar lépni – írja a Sun.

Dubajban is lesz hasonló

360 fokos panorámát kínáló végtelen medencét egyébként Dubajban is építenek hamarosan, méghozzá egy felhőkarcoló 52. emeletén, az azonban nem az épület legtetején lesz, így „csak" körbe lehet úszni majd a központi részt.

Forrás: origo.hu

Képek: Compass Pools; Starwood Hotels & Resorts Worldwide, Inc.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Július 18. 11:01, csütörtök | Külföld

Merénylet veszélye miatt razziáztak a rendőrök Németországban

Feltételezhető terrortámadás előkészülete miatt több lakást átkutattak a rendőrök csütörtök hajnalban, és két férfit kihallgattak Észak-Rajna-Vesztfáliában, Németország nyugati részén.

2019. Július 18. 08:55, csütörtök | Külföld

Gyújtogatás egy japán anime stúdióban, legalább 12 halott

Szándékos gyújtogatás történt csütörtök hajnalban Kyotóban, egy férfi betört a helyi anime stúdióba, gyúlékony folyadékot öntött szét és lángra lobbantotta azt. A tűzben legalább tizenketten meghaltak, sok a sebesült -írja a BBC.

2019. Július 18. 08:36, csütörtök | Külföld

50 év után keresik egy palackba zárt üzenet íróját

Egy 13 éves kisfiú által, ötven évvel ezelőtt vízre bocsátott üzenetre bukkant egy ausztrál férfi és kisfia az Eyre félszigeten. Jelenleg a brit származású feladó kiléte után kutatnak.

2019. Július 18. 07:28, csütörtök | Külföld

Világszerte durvul a politikai közbeszéd Theresa May szerint

Theresa May távozó brit miniszterelnök szerint világszerte terjed a más véleményen lévőket lealacsonyító, a saját véleményt \"abszolutizáló\" politikai magatartás, és emiatt folyamatosan durvul a politikai közbeszéd.