Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. Május 18. 09:49, szerda | Helyi
Forrás: Győr Megyei Jogú város honlapja

5PRÓBA RIÓBA GYŐRBEN

5PRÓBA RIÓBA GYŐRBEN

Az Aranypart lesz a helyszíne az olimpiát és a mozgást népszerűsítő programsorozat szombati, Győri állomásának…

Az első Olimpiai 5próba rendezvénysorozatot 1978-ban tartották meg, amelyen öt számban teljesíthetjük a távokat és gyűjthetünk pontokat. A Magyar Olimpiai Bizottság eseménysorozata nem verseny, a teljesítésre koncentrál, ennek érdekében szintidők ugyan szerepelnek a rendszerben, de itt valóban a részvétel a fontos! Az olimpiai öt sportágban zajló próbatételekbe való bekapcsolódással – futás, úszás, evezés, kerékpározás, gyaloglás – egy-egy rövid távval, a felnőtteknek kínálhatja fel a kipróbálás és a sportágválasztás lehetőségét. A távokat teljesítők a megszerzett pontokat sorsjegyekre válthatják, melyekből a játék időtartama alatt nyereményeket sorsolnak. Már az év közbeni sorsolásokkal értékes ajándékokhoz juthatunk, de a fődíjsorsoláson akár a kétszemélyes utat is megnyerhetjük a riói olimpiára.

A sorozat győri állomását május 21-én, szombaton rendezik az Aranypart II-n, az esemény védnöke Borkai Zsolt polgármester, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke. Ezen a napon minden sportolni vágyó és életmódot váltani készülő embert várnak, ahol öt próba közül választhatnak a számukra testhezálló távokon.

A rendezvényt Borkai Zsolt polgármester nyitja meg reggel 8:30 órakor, előtte, 8:15 órakor közös bemelegítésre várják az érdeklődőket. A megnyitó után pedig kezdődnek a teljesítendő sportfeladatok (regisztráció már reggel 6:30-tól). (További helyszínek: úszás - Aqua Sportközpont, kerékpározás - régi pinnyédi híd)

A könnyen teljesíthető, rövidebb próbákon belekóstolhatnak a különböző mozgásformákba azok is, akik eddig csak kacérkodtak a gondolattal, és természetesen a hosszabb távokon a rendszeresen sportolók is megtalálják a számításukat. A már aktívan sportolók számára remek alkalom, hogy más szakágakban is kipróbálhassák magukat.

Az eseményen való garantált részvételhez érdemes online nevezni. A részletes szabályokról, a programokról, az egyes versenyekről, a szintidőkről és nyereményekről a http://www.otprobarioba.hu oldalon olvashatnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 09:13, péntek | Helyi

Laptopokat kapnak az 5., 6. és 9. osztályosok

Csaknem kétszázezer notebookot osztanak ki az általános és középiskolákban, így összesen már mintegy 450 ezer diák tanulhat a költségvetési forrásból beszerzett eszközökön.

2024. Április 26. 08:14, péntek | Helyi

Kínai kábelgyártó költözik Kisbérre, 150 dolgozóra van szükségük

A kínai Fiberhome Magyarországon hozza létre legnagyobb európai bázisát, ahol optikai kábeleket fog gyártan. Körülbelül 150 új munkahelyet teremt a beruházás.

2024. Április 26. 07:11, péntek | Helyi

Ingolstadtból igazol új vezetőt a győri Audi

A pénzügyi pozíciót érinti a változás.

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.