Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2011. Augusztus 05. 08:30, péntek | Helyi
Forrás: Nyugathír

70 millió forintból épül helikopter-leszálló pálya a győri Petz Aladár-kórházban

70 millió forintból épül helikopter-leszálló pálya a győri Petz Aladár-kórházban

Közel 70 millió forintból készül a kórházi giga-projekt keretében az a helikopter leszállópálya, mely az épület tetején fogadja a betegeket a jövőben.

A szakemberek az esős időjárás ellenére is folyamatosan dolgoznak, 2 héten belül már a betonozási munkálatok is elkezdődhetnek. A pálya várhatóan ősztől várja a győri póluskórházba érkező sérülteket - írja a revitatv.hu.

A 11 milliárdos európai uniós forrásból és a megyei önkormányzat hozzájárulásával megvalósuló giga-projekt egyik legfontosabb állomása az intézmény tetején készülő pálya, mely 70 millió forintból akár már októberre elkészülhet. Ma átlagosan napi egy beteget szállítanak mentőhelikopterrel a létesítménybe, de ez a szám a jövőben mindenképpen nőni fog, hiszen a Semmelweis-tervnek köszönhetően tovább erősödik a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház szerepe. A helikopteres mentést döntően sürgős esetekben veszik igénybe, például baleseteknél, égési sérülteknél, koponya és gerincsérüléseknél, vagy szívinfarktust szenvedő betegeknél, akiknek fontos a gyors beavatkozás. Az A épület nyugati szárnyán kialakított területen egyébként a jövőben éjszaka is le tud majd szállni a helikopter.

A kórház épületének legmagasabb pontján jelenleg zsaluzás folyik, 2 hét múlva pedig elkészül az a betonlap is, mely a pálya alapját jelenti. A szakhatósági engedélyek körülbelül 1 hónapot vesznek igénybe, a terület októberben fogadhat elsőként betegeket.

Címkék: győri kórház

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:13, csütörtök | Helyi

Ezüstérmesek lettek a győri hallgatók a regattaversenyen

Először szerveztek hazánkban ilyen jellegű megméretettést egyetemistáknak.

2024. Május 02. 08:16, csütörtök | Helyi

Leolvassák a vízórákat

Több településen is dolgoznak majd a Pannon-Víz szakemberei.

2024. Május 02. 07:13, csütörtök | Helyi

Ingyenesen vagy nyomott áron nézhet kiváló magyar filmeket egy hétig

Idén egy hétig tart a magyar film napja.

2024. Május 01. 09:16, szerda | Helyi

Gyönyörű autókon legeltetné a szemét? Az ETO parknál megteheti! – Galériás cikk!

Minden hónap utolsó szombatján benzingőzzel és autóimádók elismerő sóhajával telik meg a győri ETO park parkolója: amerikai autók szerelemesei gyűlnek össze.