Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2022. Április 19. 08:19, kedd | Belföld
Forrás: mti/illusztráció: police.hu

70 milliós kárt okozott érmegyűjtőknek három csaló

70 milliós kárt okozott érmegyűjtőknek három csaló

Több érmegyűjtőt is becsapott három férfi, aki 2018 szeptemberétől 2019 májusáig 70 millió forintos kárt okozott - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kedden a police.hu oldalon.

Az elkövetők egy állítólagos külföldi befektető nevében jártak el, aki éremkollekciókat akar vásárolni, és hajlandó a piaci ár többszörösét fizetni. A több tízmilliós haszon reményében a kiszemelt sértetteknek először egy "reklámszerződést" kellett kötniük, és befizetniük a kollekció végső vételárának 10 százalékát - írták a közleményben.

A hitelesség érdekében nemcsak telefonon tartották a kapcsolatot áldozataikkal, hanem egyikük ügyvédi irodájában személyes találkozókat is szerveztek. A becsapott emberek végül nemhogy haszonhoz nem jutottak, de a befizetett pénzüket sem kapták vissza.

A budapesti rendőrök két gyanúsítottat üzletszerűen, bűnszövetségben elkövetett csalás bűntett, valamint többrendbeli csalás kísérlete és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt hallgattak ki, egyikükkel szemben ügyvédi visszaélés bűntett is felvetődött. A két férfi szabadlábon védekezik.

A harmadik feltételezett elkövető a rendelkezésre álló adatok szerint külföldön tartózkodik, ezért ellene a bíróság európai elfogatóparancsot adott ki.

A BRFK bűnügyi főosztálya vizsgálói az ügy iratait megküldték az ügyészségnek - áll a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk