Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2010. November 06. 14:29, szombat | Kék hírek
Forrás: HírTV

70 Balaton környéki betörés és lopás szárad az ismert család lelkén

70 Balaton környéki betörés és lopás szárad az ismert család lelkén

Összesen 20 betörést és 50 fémlopást ismertbe az a hattagú tolvajbanda, amelyre a héten csaptak le a rendőrök Balatonkenesén. A tolvajok a nyár vége óta tevékenykedtek a Balaton környékén, a különböző lopások egy balatonkenesei csal

A lopássorozat felderítésére októberben figyelőszolgálatot szerveztek a rendőrök a balatonfűzfői és a balatonvilágosi polgárőrökkel. Október végén igazoltattak egy gyanúsan viselkedő férfit, aki a rendőrök kérdéseire zavartan válaszolgatott. Azt mondta, hogy egy helyi családnál lakik és az ő megbízásukból egy telket gondoz. A rendőrök kimentek a telekre, ahol az ott lévő lakókocsiban, a hűtőn három rádiót találtak. Egy régi Sokol rádióra még a tulajdonosa neve és címe is fel volt írva. Ez éppen egy olyan cím volt, ahová néhány nappal korábban betörtek.

A férfit előállították és már az első kihallgatásán beismert 14 betörést, amit Balatonakarattyán követett el. Meg is mutatta a rendőröknek a különböző helyszíneket. Közben megnevezte társait is, ők már balatonvilágosi betöréseket is beismertek. A szálak egy a rendőrök előtt ismert helyi családhoz vezettek, a család tagjai ellen már többször volt eljárás hasonló ügyekben.

A kenesei rendőrök közben tovább folytatták a figyelőszolgálatot és két újabb embert igazoltattak a következő időszakban. Ők 46 fémlopást ismertek be, társaikként szintén a rendőrök előtt már ismert család tagjait nevezték meg.

A rendőrök eddig hat embert állítottak elő – öt közülük balatonkenesei. Ketten szabadlábon védekezhetnek, négyen őrizetbe kerültek.

FH

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 13:44, péntek | Kék hírek

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Rabszolgaként dolgoztatták és halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét április 28-án találták meg járókelők Aszódon, az ügyben négy ember ellen indult eljárás

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Kék hírek

Megszúrta tanulótársát egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában

Megszúrta tanulótársát és súlyos sérülést okozott egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.