Városlista
2020. november 28, szombat - Stefánia

Hírek

2020. Január 20. 16:10, hétfő | Külföld

75 rab szökött meg alagúton át egy paraguayi börtönből

75 rab szökött meg alagúton át egy paraguayi börtönből

Egy alagúton keresztül, több napon át összesen 75 rab szökött meg egy paraguayi börtönből.

A szökött fegyencek többsége egy brazil drogkereskedő bandának, a Primer Comando Capitalnak a tagja. A hatóságok szerint az őrök is segíthették a fegyenceket.

A rabok több napig, kisebb csoportokban, egy alagúton keresztül hagyhatták el a Pedro Juan Caballero településnél található börtönt, aminek az igazgatója az elmúlt időszakban szabadságon volt. A szökéssel ennél többen próbálkoztak meg, de 16 peches bűnözőt elfogtak a hatoságok, amikor előbújtak az alagútból.
Kirúgták az igazgatót

Bár az alagutat gondosan elrejtették, a hatóságok arra gyanakszanak, hogy a börtön dolgozói is segíthették a rabokat a szökésben.

"Ezt az alagutat nem egy ember ásta ki, és nem egy nap alatt készült el.
Lehetetlen, hogy erről senki nem tudott"
- mondta Cecilia Perez, igazságügyminiszter.

Az eset után kirúgták a börtön igazgatóját, illetve a biztonsági vezetőket, és letartóztattak 28 börtönőrt.

A Primer Comando Capitalt Brazília legnagyobb drog- és fegyverkereskedelemmel foglalkozó bűnszervezeteként tartják számon. A hatóságok a határ közelében találták meg a szökséhez használt járműveket, így a paraguay-i hatóságok értesítették a szomszédos brazil állam, Mato Grosso do Sul fegyveres erőit.

Forrás: origo.hu

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 28. 17:00, szombat | Külföld

Harmadik hete csökken a koronavírus terjedése Spanyolországban

Spanyolországban harmadik hete csökken a koronavírus terjedése; az egészségügyi minisztérium jelentése szerint a százezer lakosra vetített átlagos esetszám, amely a hónap elején még 525 volt, pénteken 307-re csökkent.

2020. November 28. 14:01, szombat | Külföld

Újra kinyithatnak a kereskedelmi egységek Belgiumban

Belgiumban lassult a koronavírus-járvány terjedése, ezért hétfőtől újra kinyithatnak azok a kereskedelmi egységek is, amelyek nem alapvető árucikkeket árusítanak

2020. November 28. 11:54, szombat | Külföld

A fertőzöttek száma 61,6 millió, a halálos áldozatoké 1,44 millió a világon

A világon 61 604 201 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 1 442 171, a gyógyultaké pedig 39 404 812 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem szombat reggeli adatai szerint.

2020. November 28. 09:00, szombat | Külföld

Tíz százalékkal csökkent a horvát gazdaság

A vártnál kevesebbel, tíz százalékkal csökkent a bruttó hazai termék (GDP) a harmadik negyedévben az előző év azonos időszakához viszonyítva - közölte első gyorsbecslése alapján a horvát statisztikai hivatal pénteken.