Városlista
2020. március 29, vasárnap - Auguszta, Bertold

Hírek

2019. Február 15. 09:14, péntek | Belföld

800 ezer forintot csaltak ki egy idős budapesti férfitől

800 ezer forintot csaltak ki egy idős budapesti férfitől

A rendőrség elfogta azokat a trükkös csalókat, akik miután közel 800 ezer forint értékben csaltak ki valutát és arany ékszereket egy idős férfitől, újra pénzt kértek tőle – írja a police.hu.

Az 54 éves budapesti O. György és egy testvérpár február 12-én este felhívott egy II. kerületi idős férfit, majd magukat a sértett rokonának kiadva elmondták, hogy balesetet okoztak. A balesetben egy drága autót törtek össze, amiért pénzt követeltek tőlük. Az idős férfit erre összeszedte a lakásában lévő értékeit, közel 800 ezer forint értékű valutát és arany ékszereket és odaadta a csalóknak.

Ezután újra felhívták a sértettet és arra hivatkozva, hogy még mindig nem engedik el őket, további hatmillió forintot követeltek. Az idős férfi elmondta, hogy nincs nála több pénz, csak reggel tud elmenni a bankba, de másnap beszélt az egyik rokonával, aki elmondta neki, hogy feltehetően csalás áldozata lett és értesítse a rendőröket. A csalók közben újra keresték az idős férfit, hogy miután felvette a pénzt, azt vigye a XIII. kerületbe és ott átveszik tőle.

A nyomozók február 13-án délelőtt a XIII. kerületi Petneházy utcában – még a második pénzátadás előtt – elfogták a három férfit. O. Györgyöt és társait, a 28 éves C. Sándort és a 31 éves C. Tamást csalás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették őket és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

Forrás: origo.hu

Címkék: budapest, csalás, lopás

Ezek érdekelhetnek még

2020. Március 29. 07:36, vasárnap | Belföld

Semmi nem akadályozza a mezőgazdasági munkákat

A mezőgazdasági munkavégzést a koronavírus okozta helyzet semmilyen körülmények között nem akadályozza - jelentette ki a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) elnöke szombaton az M1 csatornán.

2020. Március 29. 05:01, vasárnap | Belföld

Jelentős fagy várható a jövő héten

Jelentős fagy várható a jövő héten - hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat szombaton.

2020. Március 29. 05:00, vasárnap | Belföld

A szabályok betartása gátolja a vírus terjedését

A kormány koronavírus-járvány ügyében hozott minden döntésének az a célja, hogy gátolni, lassítani lehessen a vírus terjedését és az egészségügyi ellátórendszer, az ott dolgozók fel tudjanak készülni a betegek ellátására

2020. Március 28. 18:20, szombat | Belföld

Szijjártó: hosszú távra kell berendezkedni a járvány elleni védekezésben

A koronavírus elleni védekezésben hosszú távra kell berendezkedni, ez már beigazolódott, és a hosszú távú védekezést több területen kell végrehajtani - közölte a külgazdasági és külügyminiszter szombaton az MTI-vel.