Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Szeptember 07. 09:03, péntek | Külföld

800 méteres szakadékba zuhant egy tinédzser szelfizés közben

800 méteres szakadékba zuhant egy tinédzser szelfizés közben

Szerdán a kaliforniai Yosemite Nemzeti Parkban kirándult egy izraeli fiatal, amikor egy rossz mozdulat miatt meghalt. Szelfizni szeretett volna, de megcsúszhatott, és így egy 800 méteres szakadékba zuhant – írja a Fox News.

A 18 éves Tommer Frankfurter Jeruzsálemből két hónapra az Egyesült Államokba utazott, ahol meghalt – számolt be az izraeli sajtó. A fiatal egy szikláról csúszhatott le a Yosemite Nemzeti Parkban. Feltehetően éppen szelfizni szeretett volna.

Az Izrael Timesnak nyilatkozott az izraeli külügyminisztérium egyik munkatársa, aki elmondta, hogy Frankfurter édesanyja megerősítette fia halálát. A minisztérium közölte, hogy visszaszállítják a fiú holttestét Izraelbe.

A Yosemite Nemzeti Parkban már nem először történt hasonló eset.

Júniusban két hegymászó halt meg. Mind a ketten egy kötélre voltak rögzítve, így akarták megmászni az egyik sziklát, de valamelyikük megcsúszhatott, így mindketten szörnyethaltak.

Egy másik túrázó májusban halt meg, miközben a festői szépségű Half Dome csúcsra mászott.

Forrás: origo.hu

Fotó: Upper Cathedral Lake/ Yosemite Nemzeti Park / Twitter

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt