Városlista
2020. szeptember 28, hétfő - Vencel

Hírek

2018. Szeptember 07. 09:03, péntek | Külföld

800 méteres szakadékba zuhant egy tinédzser szelfizés közben

800 méteres szakadékba zuhant egy tinédzser szelfizés közben

Szerdán a kaliforniai Yosemite Nemzeti Parkban kirándult egy izraeli fiatal, amikor egy rossz mozdulat miatt meghalt. Szelfizni szeretett volna, de megcsúszhatott, és így egy 800 méteres szakadékba zuhant – írja a Fox News.

A 18 éves Tommer Frankfurter Jeruzsálemből két hónapra az Egyesült Államokba utazott, ahol meghalt – számolt be az izraeli sajtó. A fiatal egy szikláról csúszhatott le a Yosemite Nemzeti Parkban. Feltehetően éppen szelfizni szeretett volna.

Az Izrael Timesnak nyilatkozott az izraeli külügyminisztérium egyik munkatársa, aki elmondta, hogy Frankfurter édesanyja megerősítette fia halálát. A minisztérium közölte, hogy visszaszállítják a fiú holttestét Izraelbe.

A Yosemite Nemzeti Parkban már nem először történt hasonló eset.

Júniusban két hegymászó halt meg. Mind a ketten egy kötélre voltak rögzítve, így akarták megmászni az egyik sziklát, de valamelyikük megcsúszhatott, így mindketten szörnyethaltak.

Egy másik túrázó májusban halt meg, miközben a festői szépségű Half Dome csúcsra mászott.

Forrás: origo.hu

Fotó: Upper Cathedral Lake/ Yosemite Nemzeti Park / Twitter

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 28. 18:14, hétfő | Külföld

Bevezetik a minimálbért Genfben, a világon a legmagasabbat

Bevezetik a minimálbért Genfben és rögtön a világon a legmagasabbat: a Genf várost magába ölelő azonos nevű kanton lakosai a vasárnap tartott népszavazáson jóváhagyták,

2020. Szeptember 28. 16:11, hétfő | Külföld

A bajor miniszterelnök 2035-től leállítaná a hagyományos meghajtású autók forgalomba helyezését

Az amerikai Kalifornia állam példáját követve 2035-től le kell állítani a hagyományos meghajtású autók forgalomba helyezését az európai autóipar egyik központja, a németországi Bajorország tartomány kormányfője szerint.

2020. Szeptember 28. 15:10, hétfő | Külföld

Nem jönne jól a megállapodás nélküli kilépés az Egyesült Királyságnak

Gálik Zoltán, a Corvinus Egyetem docense szerint nem jönne jól az Egyesült Királyságnak, ha nem sikerülne megállapodást kötnie az Európai Unióval, mert akkor sokk érné a gazdaságot.

2020. Szeptember 28. 13:08, hétfő | Külföld

NATO-főtitkár: fel kell venni a harcot a klímaváltozás ellen

Az Észak-Atlanti Szerződés Szervezetének (NATO) is harcolnia kell az éghajlatváltozás ellen, mert a folyamat veszélyesebbé teszi a világot - hangsúlyozta a szervezet főtitkára egy vasárnap megjelent írásában.