Városlista
2020. január 28, kedd - Károly,

Hírek

2018. Szeptember 07. 09:03, péntek | Külföld

800 méteres szakadékba zuhant egy tinédzser szelfizés közben

800 méteres szakadékba zuhant egy tinédzser szelfizés közben

Szerdán a kaliforniai Yosemite Nemzeti Parkban kirándult egy izraeli fiatal, amikor egy rossz mozdulat miatt meghalt. Szelfizni szeretett volna, de megcsúszhatott, és így egy 800 méteres szakadékba zuhant – írja a Fox News.

A 18 éves Tommer Frankfurter Jeruzsálemből két hónapra az Egyesült Államokba utazott, ahol meghalt – számolt be az izraeli sajtó. A fiatal egy szikláról csúszhatott le a Yosemite Nemzeti Parkban. Feltehetően éppen szelfizni szeretett volna.

Az Izrael Timesnak nyilatkozott az izraeli külügyminisztérium egyik munkatársa, aki elmondta, hogy Frankfurter édesanyja megerősítette fia halálát. A minisztérium közölte, hogy visszaszállítják a fiú holttestét Izraelbe.

A Yosemite Nemzeti Parkban már nem először történt hasonló eset.

Júniusban két hegymászó halt meg. Mind a ketten egy kötélre voltak rögzítve, így akarták megmászni az egyik sziklát, de valamelyikük megcsúszhatott, így mindketten szörnyethaltak.

Egy másik túrázó májusban halt meg, miközben a festői szépségű Half Dome csúcsra mászott.

Forrás: origo.hu

Fotó: Upper Cathedral Lake/ Yosemite Nemzeti Park / Twitter

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 28. 09:01, kedd | Külföld

A hadsereg közreműködésével szállítanák haza a Vuhanban rekedt németeket

A német szövetségi kormány a hadsereg (Bundeswehr) közreműködésével szállítaná haza a német állampolgárokat a koronavírus okozta járvány központjának számító kínai Vuhanból

2020. Január 28. 08:34, kedd | Külföld

További húsz amerikai repülőtérre terjesztették ki a Kínából érkezők vizsgálatát

Kiterjesztették további húsz amerikai repülőtérre a Kínából érkező utasok egészségügyi vizsgálatát - jelentette be hétfőn este az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC).

2020. Január 28. 08:09, kedd | Külföld

Bécsben ingyen belépőkkel jutalmazzák azokat, akik a környezetbarát közlekedést választják

A bécsi önkormányzat hétfőn új mobilalkalmazást mutatott be, amellyel az autójuk helyett a gyaloglást, a kerékpárt vagy a tömegközlekedést választó lakosok ingyen színházjegyhez vagy múzeumi belépőhöz juthatnak.

2020. Január 28. 07:26, kedd | Külföld

Washington kész segítséget nyújtani Kínának a koronavírus-járvány ellen

Washington kész segítséget nyújtani Kínának a koronavírus-járvány féken tartása érdekében - írta Donald Trump amerikai elnök a Twitteren hétfőn.