Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Június 05. 17:35, kedd | PR
Forrás: PlixApp Informatikai Kft.

800.000 Ft –tól indult az adatvédelmi bírság!

800.000 Ft –tól indult az adatvédelmi bírság!

Az év első napján hadrendbe állt a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, márciusban már meg is hozta az első néhány adatvédelmi bírságot kiszabó határozatát.

A legkevesebb bírságot az az adatkezelő kapta, aki csupán annyit hibázott, hogy egy kör e-mail-ban minden címzett láthatta a teljes címzetti listát.
Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény(http://net.jogtar.hu/jr/ge /hjegy_doc.cgi?docid=A1100112.TV×hift=1 title=”új adatvédelmi tv.), 2012. január 1.-vel lépett hatályba és 2012. április 15.-től már nem a szabálysértési hatóság jár el az adatvédelmi ügyekben.

Mit jelent ez? Bárki aki személyes adatokat kezel, akár egy weboldalt üzemeltet, köteles az adatvédelmi nyilvántartásba regisztrálni.Ezt a NAIH (http://www.naih.hu)weboldaláról letölthető nyomtatvány kitöltésével most még díjmentesen megteheti.

Ha kérdése lenne az új adatvédelmi törvénnyel kapcsolatban, forduljon bátran szakértőnkhöz, Horváth Zoltánhoz aki egyben a PlixApp Informatikai Kft. vezetője. Horváth Úr közel 20 éve foglalkozik informatikával,informatikai rendszerek tervezésével és üzemeltetésével, valamint szoftverfejlesztéssel.

Elmondása szerint a hazai kis és közepes vállalkozásokban óriási probléma az informatikai szakértelem hiánya, és ezáltal a vállalkozások nem tudják hatékonyan kihasználni az informatika adta lehetőségeket. A vállalkozások döntő többsége az informatikán próbál spórolni, holott az informatika tudja a legtöbb hasznot termelni. Gondoljunk csak bele, hogy ma Magyarországon több mint 5 millió internet előfizető van, és a vállalkozások többsége még az utcáról várja a vásárlókat, közben az internetes vásárlások forgalma 2012-re 16Milliárdra jósolható.

De az is általánosságban elmondható, hogy az informatika által nyújtott költséghatékony megoldásokat sem használják a vállalkozások, pedig rengeteg pénzt tudnának megspórolni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 26. 10:14, péntek | PR

A legfontosabb tudnivalók bt. alapítás esetén

Az egyik legnépszerűbb cégforma Magyarországon a betéti társaság, más néven Bt.

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 17. 09:09, szerda | PR

5 kerti dekorációs ötlet maximalistáknak

A jó idő megérkezése egyre többünket hajt ki a szabadba. A tavasz remek lehetőséget nyújt ahhoz, hogy új életet leheljünk a tél során elhanyagolt kertünkbe.