Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2010. Június 04. 07:33, péntek | Belföld
Forrás: HírTV

80 méteresre duzzadt – haza kellett küldeni a gyerekeket

80 méteresre duzzadt – haza kellett küldeni a gyerekeket

80 méter szélesre duzzadt a máskor alig 20-30 centi széles Karasica patak a Baranya megyei Szederkényben. A lezúduló hatalmas víztömeg házakat öntött el, az általános iskola tantermei és tornacsarnoka is víz alá került. Az intézmény ta

Szederkényben pár perc alatt öntött el mintegy 20 házat a megáradt Karasica patak. A lakóknak idejük sem volt az ingóságaik kimentésére. Az iskola tantermei és a tornacsarnoka is víz alá került. Az igazgató csütörtökre és péntekre tanítási szünetet rendelt el.



A tantestület csizmában, az iskola udvarán tartott értekezletet, ahol úgy döntöttek, az itt tanuló 210 gyereknek egy héttel előbb fejeződik be az egész tanév, mert a fertőtlenítések után már nincs értelme órákat tartani. A kieső napokat már csak a következő tanévben fogják bepótolni.



A Karasica két hete is kiöntött, de akkor csak néhány ház kertjébe folyt be az ár. Most viszont a Mecsekből lezúduló víz folyóvá duzzasztotta a patakot.


Hergenrőder János, Szederkény polgármestere a hírTV-nek elmondta: a Karasica patak ezúttal 80 méter szélesre duzzadt. Az iskola teljesen körbe van véve vízzel, a mellette lévő utca is víz alatt áll, a lakosság egész éjjel mentette az épületet - tette hozzá.



A patak Szederkénytől északra szinte végig kilépett a medréből, Kátolyban például egy marhatelepről 150 állatot kellett kimenekíteni, mert az istálló és a karámok is víz alá kerültek.



(hírTV)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.