Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Augusztus 02. 08:20, péntek | Bulvár

821 millió forintnyi dollárba kerül Katy Perrynek lekoppintott dala

821 millió forintnyi dollárba kerül Katy Perrynek lekoppintott dala

Az énekesnő ügyvédei fellebbeztek az ítélet ellen.

Egy Los Angeles-i bíróság hétfői döntése szerint Katy Perry egy keresztény rapper dalából másolt részleteket Dark Horse című 2013-as slágeréhez- írta meg a hét elején az MTI. Az ítélet szerint az énekesnő Flame Joyful Noise című 2008-as dalának egyes elemeit használta dalához.

Csütörtökre a bíró azt az összeget is meghatározta, melyet az énekesnőnek és kiadójának kártérítésként fizetnie kell az eredeti dal előadójának.

A The Hollywood Reporter értesülései szerint Katy, producere, Dr. LUke, és a kiadó, összesen 2.78 millió dollárral tartozik a dal írójának, eredeti nevén Marcus Graynek és a többi felperesnek. A legnagyobb rész a Capitol Recordsot terheli, Perrynek fél millió dollárral kellene hozzájárulnia a kárpótláshoz.

Gray először 2014-ben perelte be Perryt a szerzői jog megsértéséért. Az amerikai énekesnő a per során azt mondta, a Dark Horse teljesen eredeti, saját mű és hogy a rappert egyáltalán nem ismerte. Ügyvédje szerint a Joyful Noise elektronikus üteme olyannyira általános, hogy nem állhat szerzői jogvédelem alatt.

A felperes és a bíróság azonban máshogy látta. Katy ügyvédei most újabb indítványt nyújtottak be, mely szerint nincs olyan esküdtszék, amely a szerzői jogok megsértése mellett döntene a meglévő bizonyítékok alapján, mely még megsemmisítheti a mostani döntést.

Forrás: hirado.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.