Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2010. Június 30. 07:41, szerda | Belföld
Forrás: HírTV

87 millióból fejleszti közgazdaságtudományi tananyagát az ELTE

87 millióból fejleszti közgazdaságtudományi tananyagát az ELTE

A versenyképes tudás elsajátítását elősegítő digitális tartalmak és digitális képzési csomagok kidolgozására nyert el uniós támogatást az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Közgazdaságtudományi Tanszéke két konzorciumi partne

 

A MNB folyamatosan jelentős kihívásokkal néz szembe, ezért a döntéseket előkészítő szakmai műhelynek szünet nélkül fejlődnie kell. Ehhez a munkához pedig nélkülözhetetlen a jelenlegi és jövőbeli stábtagok legmagasabb szintű felkészültsége. A színvonalas közgazdászképzés azzal is segíti az átlátható, érthető jegybanki működést, hogy a gazdaság szereplőinek látókörét bővíti - emelte ki a pályázatot bemutató sajtótájékoztatón Király Júlia. Hozzátette: a megalapozott közgazdasági tudás ma már sokkal inkább az új helyzetekről való következetes gondolkodásról szól, amelyhez nélkülözhetetlen a korszerű, nemzetközi eredmények ismerete. Ezért a Magyar Nemzeti Bank már a kezdetektől fogva nem csak támogatója a digitalizált tartalomfejlesztésnek, de részt is vesz a közgazdaságtudományi tanterv részletes kidolgozásában - mondta Király Júlia.


Pete Péter, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Társadalomtudományi Kar (TáTK) Közgazdaságtudományi Tanszékének vezetője, a program felelőse elmondta: A "Tartalomfejlesztés az ELTE Társadalomtudományi Karának Közgazdaságtudományi Tanszékén" című pályázatnak köszönhetően 38 új, moduláris tananyag kerül fel a világhálóra, amelyből 28 kurzus idegen nyelven is elérhető lesz. Hozzátette: az elnyert források lehetővé teszik, hogy a hallgatók mellett bárki számára - és gyakorlatilag a világ bármely pontjáról - elérhetővé váljanak a munkaerő-piaci igényekhez igazodó, nemzetközi tananyagokat is adaptáló, gyakorlati tudást adó tartalmak, a tankonyvtar.hu, valamint a http://www.bkiado.hu/ oldalakon. Ez nagy segítséget jelenthet például a külföldi ösztöndíjasoknak, valamint a hazai egyetemeken tanuló külföldi hallgatóknak, de a fejlesztésekből előnyt kovácsolhat a képzést választó összes tanuló. Az idegen nyelvű kurzusok indításával az európai munkaerőpiacon is jól hasznosítható tudást adhatunk át hallgatóinknak, de a fejlesztések eredményeként növekedhet a hallgatói mobilitás is - mondta Pete Péter.



Az ELTE TáTK Közgazdaságtudományi Tanszéke a "Tananyagfejlesztés és tartalomfejlesztés, különös tekintettel a matematikai, természettudományi, műszaki és informatikai (MTMI) képzésekre" című TÁMOP kiírásra nyújtott be sikeres pályázatot, így 2011 szeptemberére - a Balassi Kiadó Kft-vel, valamint a Magyar Tudományos Akadémia Közgazdaságtudományi Intézetével konzorciumban - összesen 87.290.444 millió forintot költhetnek online tanagyag fejlesztésre. Ebből az uniós támogatás összege 69.832.355 forint.


(http://www.edupress.hu/)

 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.