Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Február 19. 10:24, péntek | Bulvár
Forrás: police.hu/wikipedia.hu

89 éves, de még mindig lop Repülős Gizi

89 éves, de még mindig lop Repülős Gizi

Sukorón egy családi házból kísérelt meg pénzt eltulajdonítani egy idős, 89 éves asszony. A rendőrség nem erősítette meg, de vélhetően Repülős Gizi csapott le ismét.

Sukoró, Táncsics utcából érkezett bejelentés a rendőrségre február 18-án délben. A helyszínre érkező rendőröknek a sértett elmondta, hogy hazaérkezve egy idős nőt talált a családi házának teraszán, aki éppen akkor lépet ki az épületből. A házban kutatás-forgatás nyomaira bukkantak a rendőrök, valamint a tulajdonos pénztárcájából is hiányzott pénz, ezért a 89 éves elkövetőt elfogták és előállították a Gárdonyi Rendőrkapitányságra, ahol lopás vétség kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd őrizetbe vették.

Az elkövető módszeréből és életkorából valószínűsíthető, hogy a Repülős Gizi néven ismert besurranó tolvaj lehetett. A feltételezést a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Kiss Z. Edward meg is erősített.

Repülős Gizi valódi neve: Kosztor Sándorné Bodnár Gizella. Miskolcon született 1926. október 18-án. Gyakorlott besurranó tolvaj. Több mint fél évszázada ismert a rendőrök előtt. Több mint 20 alkalommal ítélte szabadságvesztésre a bíróság, összesen 40 évnyi börtönbüntetést kapott, amiből 17 évet leült. Legutóbb 2015 szeptemberében érték tetten Hajdúszoboszlón.

Rendezett családi körülmények között nőtt fel. Egy baleset következtében agyhártyagyulladást kapott, szerinte ez volt az egyik kiváltó oka egy életen át tartó kleptomán hajlamának.

A „Repülős Gizi” ragadványnév abból ered, hogy az 1950-es évek elején – amikor még Magyarország nagyvárosai között voltak belföldi repülőjáratok, reggel Budapesten felszállt egy gépre, néhány óra alatt Miskolcon, Debrecenben, Pécsett, Szegeden vagy Szombathelyen lopott, és az esti járattal visszatért a fővárosba. A 2012. február 16-i a Fábry showban azt mondta, hogy mindez nem igaz.

Amszterdamban, Londonban is lopott. Párizsban ugyanakkor magyarnóta-énekesként futott be karriert.

A sok börtönbüntetés után Budapestet megunva Komáromba költözött, bízva a nyugodtabb körülményekben. 2009 januárjában Komáromban egy családi házba akart betörni, de a ház tulajdonosa észrevette és azonnal riasztotta a rendőrséget. Ezután még többször próbálkozott lopással.

Nagyon kalandos életet élt, volt arra is példa, hogy egy kutya segített megtalálásában.

2007-ben önéletrajzi regényt adott ki:

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára