Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2010. Január 24. 17:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Nyugathír

8 milliárdos projekt: parkolópályán a Győr-Gönyűi Kikötő vasúti pályájának tende

8 milliárdos projekt: parkolópályán a Győr-Gönyűi Kikötő vasúti pályájának tende

Jelenleg tart a Győr-Gönyű kikötő vasúti pályájának üzemeltetésére kiírandó pályázat dokumentációjának véglegesítése, ezért egyelőre ne

A hetilap újságírójának Pintér kos, a Győr-Gönyű Kikötő Zrt. vezérigazgatója elmondta: egyedi engedélyeztetések alapján alkalmanként találnak megoldást a vasúti rakodásra, szállításra, ez azonban nehézkes, és meglehetősen költségigényes. Ezen eseti rakodásokon kívül tevékenységet nem végeznek, a kikötői vasút áll.

A Győr-Gönyű Kikötő intermodális központjának 2008 őszén megtörtént átadásával a Nyugat-Dunántúl legnagyobb közlekedési terminálja jött létre. A beruházás során elkészült egy teljesen közművesített, 25 hektáros terminál, a vasúti és a közúti forgalmat bevezették a kikötőbe. Ennek érdekében az 1-es számú főút 1,5 kilométeres szakaszát új nyomvonalra helyezték, és elkészült egy közúti felüljáró is. Megépült egy ötvágányú vasúti átadó-átvevő állomás, melynek saját vasúti távközlését is kiépítették, valamint csatlakozott a MV számítógépes irányító rendszeréhez is.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 09:13, péntek | Helyi

Laptopokat kapnak az 5., 6. és 9. osztályosok

Csaknem kétszázezer notebookot osztanak ki az általános és középiskolákban, így összesen már mintegy 450 ezer diák tanulhat a költségvetési forrásból beszerzett eszközökön.

2024. Április 26. 08:14, péntek | Helyi

Kínai kábelgyártó költözik Kisbérre, 150 dolgozóra van szükségük

A kínai Fiberhome Magyarországon hozza létre legnagyobb európai bázisát, ahol optikai kábeleket fog gyártan. Körülbelül 150 új munkahelyet teremt a beruházás.

2024. Április 26. 07:11, péntek | Helyi

Ingolstadtból igazol új vezetőt a győri Audi

A pénzügyi pozíciót érinti a változás.

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.