Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2016. Május 31. 15:00, kedd | Helyi sport
Forrás: MAGYAR JUDO SZÖVETSÉG

9. SERDÜLŐ JUDO EURÓPA-KUPA Győrben

9. SERDÜLŐ JUDO EURÓPA-KUPA Győrben

Ebben az évben is, immár kilencedik alkalommal a jövő nagy judós gene-rációjának mérkőzéseit láthatják mindazok, akik június 4-én és 5-én ellátogatnak a győri AUDI Arénába, ahol a 9. Serdülő Judo Európa-kupa küzdelmeire kerül sor

A szervezők ebben az évben már tizenegy ország (Ciprus, Csehország, Észtország, Horvátország, Lengyelor-szág, Moldávia, Németország, Románia, Sri Lanka, Szerbia és Magyarország) csaknem háromszáz judósát várják Győrbe, a tizenöt évnél fiatalabbak legrangosabb európai nemzetközi versenyére!

Győr mindig is komoly szerepet játszott a magyar judosportban, különösen igaz ez a legutóbbi két évtizedre: 1998 óta a Győri Dózsa SE egykori versenyzője, dr. Tóth László a Magyar Judo Szövetség elnöke, aki 2002 óta az Európai Judo Szövetség (EJU) főkincstárnoka. Az MJSZ alelnöke volt Jungi Csaba, Győr korábbi alpolgármestere, s jelenleg is az MJSZ alelnöke az elismert győri szívsebész, dr. Dézsi Csaba András, győri önkormány-zati képviselő. Ugyancsak győri kötődésű a junior Európa-bajnok Hatos Zsuzsanna, aki jelenleg a női ifjúsági válogatott szövetségi edzője.

Az EJU Bíró Bizottságának szaktekintélye volt kitűnő nemzetközi bírónk, az olimpián is bíráskodó Vági Miklós, akit nagy fájdalmunkra 2011-ben elveszített a magyar judo. Az ő emlékének adózik ebben az évben is a serdülő Ek.

Győr úttörő szerepet játszott a korosztályos judoversenyek meghonosí-tásában. 1998-tól ifjúsági Világkupáthívott életre a város, majd Győrben ren-dezték meg csaknem három évtizednyi szünet után először az ifjúsági Európa-bajnokságot is. A 2002-es tornán később a felnőttek között olimpiai, világ- és Európa-bajnoki címig menetelő klasz-szisok szerezték meg első Eb-érmeiket.
Itt mutatkozott be a magyar judo egyik legsikeresebb generációja is: Mészáros Anett, Csernoviczki Éva, Bor Barna és Baczkó Bernadett azóta felnőtt világ- és Európa-bajnoki érmek tucatját gyűjtötte össze, mind a négyen részt vehettek a pekingi olimpián is, ahogyan hárman közülük a londoni olimpián is a magyar judo válogatott tagjai voltak, s most ketten Rióra készülnek!
A győri kezdeményezés egyértelmű sikerét jelzi, hogy 2009-ben – a budapesti Papp László Sportarénában – megrendezték a korosztály első judo világbajnokságát, egy évvel később pedig a szingapúri ifjúsági olimpia programjában is szerepelt a sportág!

Győrt napjainkban nemcsak a Találko-zások és a Folyók városaként emlegetik, hanem immár a Legsportosabb város-ként is. Ezt a címet 2010-ben érdemelte ki, amikor Borkai Zsolt olimpiai bajnok polgármester átvehette a Legsportosabb város díját a Sportegyesületek Országos Szövetségétől.

A SERDÜLŐ EK PROGRAMJA

Június 4. szombat
7.30: mérlegelés
8.00: sorsolás
10.00: fiú 36, 40, 45, 50 és 55 kg; lány 36, 40, 44 és 48 kg selejtezők
15.30: megnyitó ünnepség
16.00: bronzmérkőzések, döntők, díjátadás

Június 5. vasárnap
7.30: mérlegelés
8.00: sorsolás
10.00: fiú 60, 66, 73, 81 és +81 kg; lány 52, 57, 63 és +63 kg selejtezők
15.00: bronzmérkőzések, döntők, díjátadás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.