Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2010. Február 02. 13:34, kedd | Belföld
Forrás: Független Hírügynökség

95 alkotás versenyez a 41. Filmszemlén

95 alkotás versenyez a 41. Filmszemlén

Kedden kezdődik a 41. Magyar Filmszemle. Idén kilencvenöt film szerepel a versenyprogramban, az alkotásokat két budapesti helyszínen, a Palace MOM Parkban és az Uránia Nemzeti Filmszínházban, illetve immáron harmadik alkalommal vidéki városok

Az idei szemle versenyprogramjára összesen 384 alkotás jelentkezett. A magas nevezési szám miatt előzsűrik tettek javaslatot a versenyprogram kialakítására. A döntés alapján 16 játékfilm, 33 kisjátékfilm, 30 dokumentumfilm, 7 tudományos-ismeretterjesztő és 9 tévéfilm szerepel a 41. Magyar Filmszemle programján. A versenyprogramba összesen 95 film került be.

A filmes mustra megnyitója február 2-án lesz a Palace MOM Parkban. Az eseményen bemutatják Jancsó Miklós Oda az igazság című alkotását. A filmszemle február 8-áig tart, Budapesten két helyszínen, a Palace MOM Parkban és az Uránia Nemzeti Filmszínházban vetítik majd az alkotásokat. A szemlének idén harmadik alkalommal vidéki városok is helyet adnak: Keszthelyen, Gyöngyösön, Veszprémben és Balassagyarmaton is lehet majd filmeket nézni.

A vetítésekre kedvezményes jegyeket lehet váltani. A középiskolásoknak médiaórákat is tartanak február 6-án és 7-én, de vitákkal és szakmai beszélgetésekkel is várják az érdeklődőket a Filmszemle idején.

A szemlét záró díjátadó gálát február 8-án este hét órakor tartják a Sportmax 2. Sport-, szabadidő- és rendezvényközpontban, ahol a szakmai elismerések és a filmszemle díjai mellett átadják az Életmű-díjakat is.

A filmek listája megtalálható a Filmszemle hivatalos honlapján, a www.magyarfilmszemle.hu internetes oldalon.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.

2024. Április 26. 06:46, péntek | Belföld

Az agrárminiszter szeretné betiltani a szalmabálák erőművi értékesítését

Nagy István, az Aranyeső Kft. tárolói beruházásának átadóünnepségén, a Somogy vármegyei Kapolypusztán azt mondta, a talaj csökkent humusztartalma miatt minden szervesanyagra szükség van.

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -