Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2015. Szeptember 30. 07:03, szerda | Bulvár
Forrás: MTI

A 65 év fölötti magyarok a közösségi hálók legaktívabb használói az unióban

A 65 év fölötti magyarok a közösségi hálók legaktívabb használói az unióban

Az Európai Unió lakossága 65 és 74 év közötti korosztályának kevesebb mint fele - 42 százalék - használta az internetet 2014-ben, Magyarországon ez az arány 28 százalék,

ám a magyar 65 év fölöttiek a közösségi hálók legaktívabb használói az uniós tagállamok idős korosztályában - derül ki az Eurostat által kedden Luxemburgban közzétett adatokból.

Az idősek október elsejei világnapja alkalmából közzétett jelentésből kiderül, hogy a 65-74 éves korosztályban az észak-európai tagállamok lakói élnek leggyakrabban az internet adta lehetőségekkel, Dániában 84, Luxemburgban 81, Svédországban 78, Hollandiában 76, az Egyesült Királyságban 70, míg Finnországban 68 százalék használta az internetet. A legkevesebben ebből a korosztályból Romániában és Bulgáriában - 10-10 százalék - éltek a világháló lehetőségeivel, előttük Görögország (14), Ciprus (16) és Horvátország (17 százalék) áll.

Az idősebb internethasználók nagy többsége - 86 százalék - e korosztályban leginkább levelezésre használta a világhálót. Termékekről és szolgáltatásokról szóló információk szerzésére 79 százalék, hírolvasásra 60 százalék, vásárlásra 42 százalék. A közösségi hálókon 23 százalék volt aktív.

Magyarországon az idősebb internethasználók közül 89 százalék e-mailezett, 84 százalék termékek és szolgáltatásokról szóló információk után kutatott, 89 százalék híreket olvasott, 11 százalék vásárolt a világhálón. 51 százalékuk élt aktív életet a közösségi oldalakon.

Ami az utóbbit illeti, nagy különbségek mutatkoznak a tagállamok között. Az adatok érdekessége, hogy a német idősek használják legkevésbé - 11 százalék - a közösségi oldalakat, a cseheknek csupán 15, a franciáknak 17 és a litvánoknak 18 százaléka.

A listavezető magyar idősek mögött a második helyen a portugálok állnak 44 százalékkal. Őket a svédek követik 43 és a lettek 41 százalékkal.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.