Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. Június 30. 10:55, kedd | Helyi
Forrás: Police.hu

A 89 éves Repülős Gizi ezúttal Kónyban csapott le

A 89 éves Repülős Gizi ezúttal Kónyban csapott le

A rendőrség ügyeletére 2015. június 29-én 11 óra 45 perckor érkezett bejelentés arról, hogy egy kónyi családi házból ismeretlen személy eltulajdonított hetvenezer forint készpénzt. A helyszínre kiérkező rendőrök a sértett házától nem messze igazoltatták K. Sándornét, aki a járőröknek elismerte a bűncselekmény elkövetését.

A 89 éves tettes a sértett családi házának nyitva hagyott ajtaján át jutott be a lakásba. Onnan a konyhaszekrény fiókjában elhelyezett pénztárcából kivette a pénzt, majd távozott a lakásból. Az utcán a szomszédnak feltűnt az udvarról kifelé igyekvő ismeretlen idős hölgy, ezért kérdőre vonta őt. A tolvaj nem jött zavarba útbaigazítást kért, majd sietve elhagyta a helyszínt. A szomszéd értesítette a ház tulajdonosát, aki visszatérve a lakásába észlelte pénzének eltűnését. Ekkor az idős nő után mentek és visszatartották őt a járőrök kiérkezéséig.

A Csornai Rendőrkapitányságon K. Sándornéval szemben lopás vétség megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást.

Ki is az a Repülős Gizi?

Repülős Gizi gyakorlott besurranó tolvaj. Több mint fél évszázada ismert a rendőrök előtt. Több mint 20 alkalommal ítélte szabadságvesztésre a bíróság, összesen 40 évnyi börtönbüntetést kapott, amiből 17 évet leült. Legutóbb 2015 márciusában érték tetten Ruszton.

Rendezett családi körülmények között nőtt fel. Egy baleset következtében agyhártyagyulladást kapott, szerinte ez volt az egyik kiváltó oka egy életen át tartó kleptomán hajlamának.

A „Repülős Gizi” ragadványnév abból ered, hogy az 1950-es évek elején – amikor még Magyarország nagyvárosai között voltak belföldi repülőjáratok, reggel Budapesten felszállt egy gépre, néhány óra alatt Miskolcon, Debrecenben, Pécsett, Szegeden vagy Szombathelyen lopott, és az esti járattal visszatért a fővárosba. A 2012. február 16-i a Fábry showban azt mondta, hogy mindez nem igaz.

Amszterdamban, Londonban is lopott. Párizsban ugyanakkor magyarnóta-énekesként futott be karriert.

A sok börtönbüntetés után Budapestet megunva Komáromba költözött, bízva a nyugodtabb körülményekben. 2009 januárjában Komáromban egy családi házba akart betörni, de a ház tulajdonosa észrevette és azonnal riasztotta a rendőrséget. Ezután még többször próbálkozott lopással.

Nagyon kalandos életet élt, volt arra is példa, hogy egy kutya segített megtalálásában.

2007-ben önéletrajzi regényt adott ki:

„Temérdek cifra dolgot láttam, hallottam, amit mások észre sem vesznek, vagy ha igen, nem tudják végiggondolni, micsoda mit jelent. Mennyi a súlya. Nekem volt rá időm, hogy elmerengjek a világ bajain, csodáin, és bő 25 éve tervezem, hogy írok egy könyvet a tolvajlásról, a rabságról, hogy miként kalandozhatta át egy magamfajta asszony Európát…"

Címkék: kóny, repülős gizi

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.

2024. Április 19. 08:14, péntek | Helyi

Kevesebb ideig élünk, mint az uniós átlag

Több mint kétszer olyan fontos a szerepe az életmódunknak egészségi állapotunk meghatározásában, mint az egészségügyi ellátórendszernek.

2024. Április 19. 07:14, péntek | Helyi

Bokatörő csomagautomata a Jereváni úton

Március 8-án nyitott meg a Jereváni úton a megújult élelmiszerbolt, a bejárat mellett a nyitással közel egy időben a GLS csomagpontot helyezett el. A képeket nézve azonban valami nagyon nem oké.

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense