Városlista
2019. szeptember 17, kedd - Zsófia

Hírek

2019. Szeptember 12. 07:40, csütörtök | Külföld

A Bauhaust népszerűsíti Magyarország a Paris Design Weeken

A Bauhaust népszerűsíti Magyarország a Paris Design Weeken

Négy magyar formatervező népszerűsíti a magyar dizájnt a párizsi dizájnhéten, előadásokat, bemutatókat is tartanak.

A Párizsban zajló esemény egy hete kezdődött, és szombatig tart, ahol több száz szakember, galériák, bemutatótermek, éttermek, szállodák csatlakoznak a programsorozathoz – közölte az M1 Híradója.

A Paris Design Week-en látogatók ezreit vonzza, és tapasztalatot cserélhetnek a kiskereskedők, galériák, éttermek, bemutatótermek szakemberei is. Magyarországot a Magyar Divat & Design Ügynökség képviseli.

“A Magyar Divat & Design Ügynökség megalakulása óta arra törekszik, hogy a hazai és a nemzetközi szereplők bevonásával minél több lehetőséget biztosítson a dizájnszférának. Ennek egy nagyon jó lehetősége volt a Paris Design Week-en való részvételünk, hiszen egy kiemelkedő rendezvényről beszélünk egész európai szinten” – mondta Bata-Jakab Zsófia, a Magyar Divat & Design Ügynökség vezetője.

Az eseményen négy magyar formatervező tartott előadásokat a Bauhaus témakörében. Például arról, hogy az idén 100 éves, nagy múltú, összművészeti iskola milyen hatással lehet a mai dizájnalkotásra, illetve az oktatásra.

Forrás: hirado.hu

Ezek érdekelhetnek még

2019. Szeptember 17. 16:09, kedd | Külföld

Ismeretlenek felgyújtották a volt ukrán jegybankelnök családi házát

Ismeretlenek keddre virradóra felgyújtották Valerija Hontarjeva, az ukrán jegybank volt elnöke családjának házát a Kijev mellett lévő Horenicsi településen.

2019. Szeptember 17. 13:57, kedd | Külföld

Kalifornia 20 millió dolláros kampányt indít az e-cigi veszélyeiről

Kalifornia 20 millió dollárt fordít az elektromos cigaretta veszélyeinek ismertetésére - erről írt alá rendeletet hétfőn Gavin Newsom, az Egyesült Államok legnépesebb tagállamának kormányzója.

2019. Szeptember 17. 13:44, kedd | Külföld

“Év Márkája” lett a FRONTLINE az 2019-2020-as World Branding Awards-on

A kutyák és macskák számára külső élősködők elleni védelmet nyújtó szert a fogyasztók jelölték a legjobb márkákat kitűntető díjra.

2019. Szeptember 17. 10:57, kedd | Külföld

Donald Trump falépítést ígért és a sajtót bírálta új-mexikói kampányrendezvényén

Donald Trump amerikai elnök további falak építését ígérte az Egyesült Államok déli határain, és a sajtót, valamint a demokrata párti politikusokat ostorozta új-mexikói kampányrendezvényén hétfőn este.