Városlista
2020. február 29, szombat -

Hírek

2019. Szeptember 12. 07:40, csütörtök | Külföld

A Bauhaust népszerűsíti Magyarország a Paris Design Weeken

A Bauhaust népszerűsíti Magyarország a Paris Design Weeken

Négy magyar formatervező népszerűsíti a magyar dizájnt a párizsi dizájnhéten, előadásokat, bemutatókat is tartanak.

A Párizsban zajló esemény egy hete kezdődött, és szombatig tart, ahol több száz szakember, galériák, bemutatótermek, éttermek, szállodák csatlakoznak a programsorozathoz – közölte az M1 Híradója.

A Paris Design Week-en látogatók ezreit vonzza, és tapasztalatot cserélhetnek a kiskereskedők, galériák, éttermek, bemutatótermek szakemberei is. Magyarországot a Magyar Divat & Design Ügynökség képviseli.

“A Magyar Divat & Design Ügynökség megalakulása óta arra törekszik, hogy a hazai és a nemzetközi szereplők bevonásával minél több lehetőséget biztosítson a dizájnszférának. Ennek egy nagyon jó lehetősége volt a Paris Design Week-en való részvételünk, hiszen egy kiemelkedő rendezvényről beszélünk egész európai szinten” – mondta Bata-Jakab Zsófia, a Magyar Divat & Design Ügynökség vezetője.

Az eseményen négy magyar formatervező tartott előadásokat a Bauhaus témakörében. Például arról, hogy az idén 100 éves, nagy múltú, összművészeti iskola milyen hatással lehet a mai dizájnalkotásra, illetve az oktatásra.

Forrás: hirado.hu

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 29. 05:00, szombat | Külföld

Meteorit hullott szét Szlovénia és Horvátország légterében

Egy kisebb meteorit hullott szét péntek délelőtt a horvátországi és szlovéniai Isztria és Tengermelléki-fennsíki megyék fölött - adta hírül a helyi sajtó.

2020. Február 29. 05:00, szombat | Külföld

Tovább emelkedett a halottak, illetve a fertőzöttek száma Olaszországban

Huszonegyre emelkedett a halottak és nyolcszázhuszonegyre a fertőzöttek száma Olaszországban a koronavírus-járvány következtében - közölte Angelo Borrelli a polgári védelmi hatóság vezetője péntek esti tájékoztatóján.

2020. Február 28. 14:01, péntek | Külföld

A vártnál nagyobb keresleti sokk érheti a világgazdaságot a koronavírus miatt

Londoni pénzügyi elemzők szerint úgy tűnik, hogy az új típusú koronavírus okozta, Kínából kiindult járvány terjedése a vártnál nagyobb negatív globális keresleti sokkot okoz,

2020. Február 28. 13:19, péntek | Külföld

Vészhelyzet: 30-40 magyar utas tartózkodik a Mexikóban vesztegzár alá helyezett turistahajón

Harminc-negyven magyar utas tartózkodik a koronavírus gyanúja miatt Mexikóban vesztegzár alá helyezett turistahajón - mondta Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.