Városlista
2021. október 20, szerda - Vendel

Hírek

2012. Március 16. 07:03, péntek | Külföld
Forrás: OrientPress

A brit adósbesoroláson is rontott a Fitch

A brit adósbesoroláson is rontott a Fitch

Negatívra rontotta az eddigi stabilról az Nagy-Britannia lehetséges legjobb, 'AAA' államadós-besorolásának kilátását szerda este a Fitch a magas strukturális államháztartási deficitre hivatkozva.

A kilátásrontással együtt megerősítette Nagy-Britannia hosszú futamú szuverén hazai és küladósságának 'AAA' osztályzatát.

A Fitch a besorolás kilátásának negatívra rontását azzal indokolta, hogy a brit államháztartás strukturális hiánya az 'AAA' besorolású szuverén adósok körében a második legnagyobb az Egyesült Államoké után, az eladósodottság mértéke pedig jelentősen meghaladja az 'AAA' kategória mediánértékét. A Fitch mindazonáltal kiemelte azt a véleményét is, hogy a brit kormány költségvetési konszolidációs tervei hitelesek, és ezt tükrözi az elit 'AAA' besorolás megerősítése.A brit pénzügyminisztérium illetékese azt mondta, hogy a döntés megerősíti a deficitlefaragás melletti elkötelezettségüket - írta az ecoline.hu.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 20. 07:00, szerda | Külföld

Növelik az oltások számát a romló járványadatok miatt Ukrajnában

Viktor Ljasko ukrán egészségügyi miniszter az egyre romló járványadatok miatt arra utasította a régiók helyi vezetését, hogy növeljék heti 1,5 millióra a beadott oltások számát.

2021. Október 19. 16:00, kedd | Külföld

AstraZeneca-vakcinával is oltanak Izraelben csütörtöktől

Izraelben csütörtöktől a brit-svéd gyógyszergyártó AstraZeneca vakcinájával is oltanak különleges esetekben - jelentette az izraeli média.

2021. Október 19. 11:01, kedd | Külföld

A fertőzöttek száma 241,1 millió, a halálos áldozatoké 4,9 millió a világon

A világon 241 115 485 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 4 905 196 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint kedd reggeli adatai szerint.

2021. Október 18. 18:14, hétfő | Külföld

Több mint 1 milliárd adag oltóanyagot exportált világszerte az EU

Az Európai Unió több mint 1 milliárd adag koronavírus elleni vakcinát exportált világszerte az elmúlt tíz hónapban - közölte Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke hétfőn.