Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2012. Augusztus 01. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A buszjegy árának emelésével hoznák helyzetbe a vasutat

A buszjegy árának emelésével hoznák helyzetbe a vasutat

Megszűnnek az öt kilométeres jegyek a helyközi buszokon, a vasúton a távolsággal arányosan nő a pótjegy ára. Ezenfelül szeptembertől a buszjegyek minden viszonylatban drágábbak lesznek, mint a pótdíjjal növelt vonatjegyek. A módosítás célja, hogy az utasokat a kötött pályás közlekedés felé tereljék, és megszűnjön a vasút versenyhátránya — adta hírül a szaktárca.

Szarvas Péter, a Körös Volán Zrt. vezérigazgatója a változásokról szólva azt mondta a Békés Megyei Hírlapnak, komoly átrendeződés nem várható, nem valószínű, hogy az autóbuszos utazást választók tömegesen térnének át a vasúti közlekedésre. Hozzátette, a volánbuszok az ország 3200 településének mindegyikére eljutnak, míg a honi vasúti hálózat körülbelül 1100 településre van bekötve. Emellett emlékeztetett arra, hogy a helyközi buszközlekedésben csak az öt kilométeres menetjegyeket szüntetik meg, az ötkilométeres bérletek továbbra is megmaradnak.

Egy utas azt mondta a lapnak, nem teljesen egyértelmű számára, hogy az említett intézkedésekkel miként próbálják meg az embereket rábírni, hogy többet járjanak vonattal. Nem szabad arról sem megfeledkezni, hogy a legtöbb családban ma már van autó, így ők szinte természetszerűen a kényelmesebb és rugalmasabb gépkocsiközlekedést választják. A vasút a folyamatosan dráguló benzinárak ellenére sem tud konkurálni a közúti közlekedéssel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:42, péntek | Belföld

46 ezer fát ültettek el eddig az Országfásítási programban

Meghaladja a 46 ezret az Országfásítás programban az elmúlt négy évben elültetett fák száma