Városlista
2024. május 26, vasárnap - Fülöp

Hírek

2023. Augusztus 16. 11:00, szerda | Életmód
Forrás: MTI

A chipsadóból befolyó bevétel ezentúl közvetlenül szolgálja az aktív életmód elterjedését

A chipsadóból befolyó bevétel ezentúl közvetlenül szolgálja az aktív életmód elterjedését

Augusztustól az aktív életmódot és a napi testmozgást elősegítő programokra és fejlesztésekre ajánlhatják fel a népegészségügyi termékadó (neta) fizetésére kötelezett cégek a befizetett adójuk tíz százalékát - közölte az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ (AÖFK) kedden az MTI-vel.

A közleményben emlékeztettek arra, hogy a 2011 óta hatályos neta, közismert nevén a chipsadó augusztus 1-jével jelentős változásokon ment keresztül.

Ezek értelmében a felajánlott pénzügyi forrást már nemcsak kommunikációs és szemléletformáló kampányokra, hanem olyan konkrét programokra és beruházásokra is fel lehet használni, amelyek az egészséges étkezés népszerűsítését, az aktív életmód ösztönzését szolgálják, valamint az élménysport és a szabadidős tevékenységek térnyerését mozdítják elő - írták.

A befolyt összeg felhasználását mostantól az AÖFK felügyeli majd az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OÉGYI) helyett - tették hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 26. 09:01, vasárnap | Életmód

Mintegy ötezer, gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatalt láttak vendégül ÁGOTA Falván

Mintegy ötezer, gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatalt láttak vendégül gyermeknap alkalmából az ÁGOTA Bács-Kiskun vármegyei rendezvényhelyszínén, ÁGOTA Falván, Tass-Alsószenttamáson

2024. Május 25. 08:16, szombat | Életmód

Két magyar Trófea-díj a világ egyik legnagyobb borversenyén

Két magyar bor, a somlói Tornai Pincészet 2017-es Top Selection Grófi Hárslevelűje és a Royal Tokaji 2018-as 6 puttonyos Tokaji Aszúja is elnyerte idén a legmagasabb elismerést, a Trófea-díjat a londoni International Wine Challenge-en.

2024. Május 25. 08:05, szombat | Életmód

Ováció fogadta az Iránból elmenekült rendezőt és filmjét a fesztiválon

Ováció fogadta az Iránban börtönbüntetésre ítélt és onnan elmenekült neves filmrendezőt, Mohammad Raszulofot és filmjét péntek este a 77. Nemzetközi Cannes-i Filmfesztiválon.

2024. Május 24. 13:17, péntek | Életmód

A magyarországi hegyi patakok felét ideiglenes kiszáradás veszélyezteti

A magyarországi hegyi patakok felét veszélyezteti az ideiglenes kiszáradás a HUN-REN Ökológiai Kutatóközpont (HUN-REN ÖK) vizsgálata szerint.