Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. Február 21. 09:18, vasárnap | Bulvár
Forrás: mti

A Dal - Teljes a döntő mezőnye, Csarnai Borbála a legjobb dalszövegíró

A Dal - Teljes a döntő mezőnye, Csarnai Borbála a legjobb dalszövegíró

Freddie nyerte A Dal 2016 második középdöntőjét szombaton. A szakmai zsűri és a nézők döntésével még Vásáry André és a Parno Graszt, a tévénézők szavazataival Berkes Olivér és Tóth Andi jutott a döntőbe.

A műsorban most először adták át a legjobb dalszövegírónak járó díjat, amelyet Csarnai Borbála kapott.

A szombat esti adásban Freddie (Fehérvári Gábor Alfréd) Pioneer című dala összesen 47 pontot - három 10-est is - kapott a zsűritől és nézőktől, ami A Dal 2016 eddigi legmagasabb pontszáma. Öt ponttal kevesebb jutott Vásáry Andrénak, aki a Why című számot énekelte, ugyanennyit kapott a Parno Graszt és a Már nem szédülök.

A negyedik továbbjutó a nézők szavazataival Berkes Olivér és Tóth Andi előadásában a Seven Seas című dal lett, így ők is bejutottk a döntőbe.

A mostani négy továbbjutóval teljessé vált a jövő szombati döntő mezőnye. A múlt heti első középdöntőből Petruska a Trouble in My Mind című dallal, Oláh Gergő a Győz a jóval, a Kállay Saunders Band a Who We Are című számmal és a Mushu az Uncle Tom című szerzeménnyel már bekerült a döntőbe.

A második középdöntőben hirdették ki A Dal 2016 Legjobb Dalszövege díj nyertesét. A közönség és a zsűri szavazatai alapján az elismerést Csarnai Borbála kapta a Pioneer című dalért, amelyet Freddie előadásában láthattak és hallhattak a tévénézők szombat este.

A Duna és a Duna World csatornán élőben közvetített második középdöntőben a négy zenész, énekes, dalszerző zsűritag - Zséda, Both Miklós, Frenreisz Károly és Pierrot - mellett az ötödik zsűritag ismét a közönség volt. A nézők mobilalkalmazás segítségével, A Dal honlapján, valamint sms-ben szavazhattak a produkciók elhangzása alatt 1-től 10 pontig. Ezeket összesítették, átlagolták és hozzáadták a négy zsűritag pontjaihoz, ez alapján alakult ki a három továbbjutó.

A Dal 2016 döntőjét február 27-én rendezik, a győztes képviseli Magyarországot az idei, immár 61. Eurovíziós Dalfesztiválon május 10. és 14. között a svéd fővárosban, Stockholmban.

A Dal 2016-ról a mediaklikk.hu/dal oldalon találhatók bővebb információk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.