Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2014. Február 15. 08:52, szombat | Belföld
Forrás: MTI

A Deep Purple lép fel hétfőn a Papp László Sportarénában

A Deep Purple lép fel hétfőn a Papp László Sportarénában

A hard rock történetének egyik legnagyobb zenekara, a 46 éves Deep Purple koncertezik hétfőn a Papp László Sportarénában. Az immáron klasszikussá vált együttes a többszázezer példányban fogyó és több országban is a lemezlisták élére jutott Now What?! című, tavaly áprilisban megjelent lemezéről is játszik.

A szervező Live Nation tájékoztatása szerint a tavalyi stúdióalbum év végi újrakiadásához készült egy friss koncertlemez a régi nagy sikerszámok 2013-as élő verzióival, idén pedig várható az 1972-ben rögzített Made In Japan koncertanyag minden eddiginél bővebb, deluxe kiadása.
A rocktörténet legjobb koncertlemezei és a legjobb hard rock albumok listáján is előkelő helyen szereplő Made In Japan anyagát 1972-ben két oszakai és egy tokiói fellépés felvételeiből állították össze. 1993-ban már piacra került Live In Japan cím alatt egy 3 CD-s verzió, de most újabb két évtized elteltével kiadják a három este teljes anyagát csonkítatlanul. Egy negyedik CD-re a ráadásblokkokban elhangzott dalokat is mind összegyűjtik, sőt ötödik lemezként betesznek a díszdobozba egy DVD-t is egy új dokumentumfilmmel.
A március végére tervezett megjelenéskor a tavaszi turné éppen azokban a japán városokban - Oszakában és Tokióban - zárul, ahol 1972-ben a klasszikus koncertlemezt rögzítették.
A Deep Purple legendás felállásából az orgonista Jon Lord tavalyelőtt hunyt el, Richie Blakmore gitáros pedig már több mint két évtizede távozott a zenekarból, de Ian Gillan énekes, Roger Glover basszista és Ian Paice dobos még a mostani turnén is játsszák az 1972-es koncertrepertoár kulcsdalait (Smoke On The Water, Strange Kind Of Woman, Lazy, Black Night, Space Truckin') aktuális zenésztársaikkal, az 1994-ben csatlakozott Steve Morse gitárossal és a 2002-ben érkezett Don Airey billentyűssel.
A világszerte mintegy 100 millió lemezt eladott brit zenekar tavaly augusztusban a Fehérvári Zenei Napokon (Fezen) fesztiválon, 2010-ben pedig a budapesti StarGarden fesztiválon lépett fel nagy sikerrel.
Korszakos jelentőségű anyagaik közé tartozik a bemutatkozó Shades of Deep Purple, a Deep Purple, az In Rock, a Fireball vagy a Machine Head című korong. A Deep Purple-ben megfordult mások mellett David Coverdale énekes, Tommy Bolin és Joe Satriani gitáros.
A Deep Purple előzenekara a hazai beat/rock and roll színtér egyik népszerű csapata, a négy éve létező, második stúdióalbuma megjelenése előtt álló Ivan and the Parazol lesz, amelyet a Deep Purple menedzsmentje választott ki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során