Városlista
2019. augusztus 22, csütörtök - Menyhért

Hírek

2012. Április 03. 14:01, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress

A Facebook étkezési zavarokat okozhat

A Facebook étkezési zavarokat okozhat

A Facebookon töltött idő ártalmas az egészségre – állítja egy új tanulmány.

A kutatás szerint ugyanis a közösségi oldal használóinak 51 százaléka tudatosabban tekint saját testére, miután látja a saját magáról készül fotókat és azokat összehasonlítja barátaiéval - írja a Times of India.

„A Facebook megkönnyíti, hogy a felhasználók több időt töltsenek testük kritizálásával” - mondta Dr. Harry Brandt, a Daily Mail Intézet igazgatója. Mindez negatív testkép, s ennek következtében önbecsülés hiányához vezethet, az pedig táplálkozási zavarokhoz.

A kutatás során megkérdezettek nyolcvan százaléka legalább naponta egyszer belép a közösségi oldalra, így szinte lehetetlen elkerülni, hogy összehasonlítsák a magukról és barátaikról készült fényképeket. A megkérdezettek 44 százaléka nyilatkozott úgy, hogy szeretne azonos testsúlyú lenni barátaival és 32 százalékuk mondta, hogy szomorú, amikor összehasonlítja saját fényképeit barátaiéval. A megkérdezettek 37 százaléka változtatni szeretne testalkatán.

Az eredmények azt sugallják, hogy a Facebookon töltött idő súly megszállottá teheti a felhasználókat, ami igen veszélyes egészségükre nézve.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2019. Augusztus 22. 19:19, csütörtök | Belföld

Gyilkosság a Balatonnál

A rendőrök egy 48 éves férfit, a feltételezett gyilkost fogták el Balatonfűzfőn.

2019. Augusztus 22. 14:52, csütörtök | Belföld

Rejtélyes haláleset a Balatonnál: "mozgásban maradt" az elgázolt férfi mobilja

Augusztus 17-én halálra gázolt a vonat egy férfit Balatonbogláron. Telefonjának adatai alapján végigkövethető az esti útja, de van egy részlet, amelyet homály fed.

2019. Augusztus 22. 13:16, csütörtök | Belföld

Vérből és CT-felvételekből azonosítaná az infarktuskockázatot egy magyar kutató

A szívinfarktus korai, személyre szabott előrejelzését kutatja Maurovich-Horvat Pál, a Semmelweis Egyetem docense, aki másodszor nyert a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Lendület programjának pályázatán -

2019. Augusztus 22. 09:10, csütörtök | Belföld

Több ezer gyorshajtót vettek őrizetbe egy hét alatt

Több mint 2300 közlekedési jogsértést tárt fel a rendőrség a múlt héten tartott országos sebességmérő akcióban. Közel 10 ezer autós lépte túl a megengedett sebességhatárt.