Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2015. Augusztus 19. 07:23, szerda | Bulvár
Forrás: MTI

A Fehér Háznak először van nyíltan transznemű alkalmazottja

A Fehér Háznak először van nyíltan transznemű alkalmazottja

Először lett nyíltan transznemű alkalmazottja az amerikai Fehér Háznak.

Barack Obama elnök kedden nevezte ki a latino származású Raffi Freedman-Gurspant az elnöki hivatal egyik személyügyi igazgatójává - jelentette az NBC televízió.

"(Raffi Freedman-Gurspan) elkötelezettsége a transznemű amerikaiak, és különösképpen a színesbőrű és szegénységben élő transzneműek életkörülményeinek javítása iránt tükrözi a jelenlegi adminisztráció értékeit" - mondta Valerie Jarrett elnöki tanácsadó.

A lépést számos szervezet üdvözölte, köztük a Transznemű Egyenlőség Nemzeti Központja (NCTE) nevű csoport is, ahol Raffi Freedman-Gurspan korábban dolgozott.

A keddi kinevezés a legutóbbi lépés az Obama-kormánynak az azonos és transzneműek jogait támogató politikájában. A Pentagon a nyár elején jelentette be, hogy feloldják a transzneműek számára a katonai szolgálatot tiltó több évtizedes szabályt. Obama tavaly írt alá elnöki rendeletet a leszbikus, homoszexuális, bi- és transzszexuális kormányzati alkalmazottak munkahelyi diszkriminációjának tilalmáról.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.