Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Augusztus 11. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

A fél országban zivatarra, felhőszakadásra figyelmeztetnek

A fél országban zivatarra, felhőszakadásra figyelmeztetnek

Kedden is többfelé várható hőség, de emellett a fél országban zivatarra, felhőszakadásra figyelmeztetnek.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében azt írta: kedden a Dunántúlon, illetve Duna vonalához közelebb eső alföldi, észak-magyarországi tájakon több helyen várható zivatar. A zivatarokhoz helyenként felhőszakadás (20-50, egy-egy helyen 50 milliméter feletti csapadék), viharos (60-80 kilométer/órás) szél és jégeső társul.

Zivatarveszély miatt Budapestre, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést keddre. A felhőszakadás veszélye miatt a fővárosra, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést keddre.

Kitértek arra is, hogy a napi középhőmérséklet kedden már kevesebb helyen - főként a déli országrészben, az Alföldön, illetve városi környezetben - haladja meg a 25 Celsius-fokot. Az előrejelzés szerint kedden a legalacsonyabb hőmérséklet általában 15-21 fok között várható. A legmagasabb hőmérséklet 28-32 között alakul.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.