Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. Július 24. 13:13, szerda | Belföld
Forrás: MTI

A Fidesz támogatja a hitelesek újbóli megsegítését

A Fidesz támogatja a hitelesek újbóli megsegítését

A Fidesz három év után sem engedi el a devizahitelesek kezét, így bármilyen döntés is születik a megsegítésükről a kabinet ülésén, a kormánypárt azt támogatni fogja-közölte Selmeczi Gabriella szerdai sajtótájékoztatóján.

A Fidesz szóvivője emlékeztetett, hogy a kormány tanácskozása ezekben a pillanatokban is zajlik, ahol arról tárgyalnak, hogyan lehet további segítséget adni a devizahiteleseknek. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter múlt hét kedden beszélt arról, hogy a kormányzat keresi a megoldást arra, hogyan lehet jogszabállyal módosítani a devizahitelesek szerződésein.
Azt egyelőre nem tudni, hogy a kormány melyik variáció mellett fog dönteni, de bármelyiket is választja, a társadalmi és gazdasági szempontokat - köztük a bankok terhelhetőségét is - figyelembe veszi majd, és azt a Fidesz támogatni fogja, mert három év után sem engedi el a devizahitelesek kezét - mondta Selmeczi Gabriella, a kabinet eddigi intézkedései között említve a végtörlesztést, az árfolyamgátat és az eszközkezelőt.
A szóvivő a Gyurcsány-Bajnai-kormányok egyik legsúlyosabb örökségének nevezte a devizahitelesek problémáját, hozzátéve ugyanakkor, hogy "a bukott baloldal" most megpróbálja áttolni a saját felelősségét a jelenlegi kabinetre, holott "a lakosság drámai devizaadóssága a Gyurcsány-Bajnai-kormány szélsőséges gazdaságpolitikájának köszönhető", amellyel "egy ketyegő bombára ültette ezeket a családokat, zéró segítség nélkül".
Selmeczi Gabriella hozzáfűzte azt is, hogy a mostani "baloldali megállapodásban" egyetlen szó sincs a devizahitelesekről. Ennek szerinte az lehet az oka, hogy nem érdekli őket, vagy nem akarják nyilvánosságra hozni elképzeléseiket.
A Fidesz szóvivőjét arról is megkérdezték, hogy a Magyar Nemzet szerdán arról írt: különösen nagy kárt okozó csalás és magánokirat-hamisítás miatt emelt vádat a napokban a Békés Megyei Főügyészség négy férfi ellen, akik 2005-ben teljesítés nélkül vagy túlszámlázással építettek ki széles sávú internethálózatokat MSZP-SZDSZ-es irányítású településeken, kistérségben. Selmeczi Gabriella reagálásában azt mondta: úgy látszik, "a maffiabaloldal ügyei hétről hétre kerülnek elő".

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.