Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2016. Július 20. 11:56, szerda | Helyi
Forrás: MTI-V

A fogyasztóvédelmi egyesület működteti továbbra is a pénzügyi tanácsadó irodákat

A fogyasztóvédelmi egyesület működteti továbbra is a pénzügyi tanácsadó irodákat

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) újabb két évre szóló szerződést kötött a Fogyasztóvédők Magyarországi Egyesületével (FOME) kilenc pénzügyi tanácsadó iroda működtetésére - közölte kedden az MNB az MTI-vel.

A tevékenységet eddig is végző civil szervezet az MNB által az első félévben kiírt nyílt közbeszerzési eljáráson nyerte el az irodák működtetési jogát. Július 18-tól nyolc megyeszékhelyen, Békéscsabán, Debrecenben, Egerben, Győrött, Miskolcon, Nyíregyházán, Pécsett és Szegeden, július 25-től pedig Zalaegerszegen is fogadják a fogyasztókat a tanácsadó irodák. A nagyvárosokon kívül az adott megyékben havonta két-két pénzügyi fogyasztóvédelmi rendezvényt is szerveznek.
A közlemény hangsúlyozza: a jegybank a pénzügyi fogyasztóvédelem erősítése és a fogyasztói jogok erélyes képviselete érdekében változatlanul kiemelt figyelemmel kezeli az ország megyeszékhelyein található, a fogyasztók részére ingyenes pénzügyi tanácsadást végző irodahálózat működését. Az MNB 2016 őszén új közbeszerzési eljárást hirdet további irodák nyitása érdekében.
A tanácsadó irodákat az MNB-törvényben szereplő pénzügyi intézmények ügyfelei ingyenesen vehetik igénybe. A személyesen, postai úton, telefonon és elektronikusan végzett tanácsadás kiterjed a fogyasztók pénzügyi tájékozottságának, ismereteinek bővítésére és pénzügyi tudatosságának növelésére, valamint az érintett pénzügyi intézményekkel összefüggő jogviszonyaikból származó érdekérvényesítésük elősegítésére.
A fogyasztókat segítő pénzügyi tanácsadó irodákról bővebben a http://www.mnb.hu/fogyasztovedelem/civil-halo, illetve a http://www.penzugyifogyaszto.hu honlapokon találhatóak információk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 09:14, vasárnap | Helyi

Figyelem! Könyvpályázat pályakezdő költőknek

A VII. kerület, Erzsébet Város Önkormányzata által kiírt pályázatra olyan magyar nyelven alkotó költők jelentkezését várják, akik még nem rendelkeznek kötettel.

2024. Május 05. 08:16, vasárnap | Helyi

Kezd magára találni a használtautó

Gazdasági Magazinunk legújabb részében foglalkozunk ismét a nyáron induló otthonfelújítási programmal, emellett pedig utánajárunk annak, hogy a tavaly évvégi megtorpanás után milyen irányba tart a használtautó-piac.

2024. Május 05. 07:14, vasárnap | Helyi

Hivatásos művészeket körözött le a győri zenészhallgató

Behán Áron András egyetemista harmadik lett egy olyan zenei világversenyen, ahol hivatásos zenészek is indultak.

2024. Május 04. 09:17, szombat | Helyi

Kincsem, a kisbéri csodakanca: szülőföldjéről indul vándorkiállítás

A kisbériek büszkék arra, hogy Kincsem Kisbéren fogant, és itt is fejezte be pályafutását.