Városlista
2020. október 27, kedd - Szabina

Hírek

2012. Március 27. 14:03, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress

A gazdasági helyzet romlása sem kedvez a hiteltörlesztésnek

A gazdasági helyzet romlása sem kedvez a hiteltörlesztésnek

A Magyar Bankszövetség szerint az érintett ügyfelek 75 százaléka vesz majd részt az új árfolyamrögzítésben.

Kovács Levente, a szakmai szervezet főtitkára szerint nem lépnek be a rendszerbe azok, akik már csak kis összeggel tartoznak, a hátralévő futamidejük rövid, valamint ódzkodnak mindenféle ügyintézéstől. A bankszövetség szakértői arra számítanak, az összes devizajelzáloghitel-állomány kétharmada kerülhet az árfolyamrögzítés hatálya alá - írta a Magyar Hírlap.

Kovács Levente kiemelte: a felvett kölcsönök nem visszafizetésében az általános gazdasági helyzet romlása a legjelentősebb tényező, az árfolyamelmozdulás pedig két százalékponttal magasabb késedelmes arányt indokol. „A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeleté­nek 2011 második fél éve sok ügyfélmegkeresést és beadványt hozott” – közölte Binder István, a PSZÁF szóvivője. Kitért rá: 6585 fogyasztói beadvány és további 32 067 ügyfélszolgálati megkeresés érkezett a felügyelethez a második fél évben, szemben az egy évvel korábbi 4305-tel, illetve 20 358-cal. Az ugrásszerű növekedés egy 2010 óta tartó, csökkenő trendet tört meg – emelte ki Binder István. Rámutatott: ennek oka a végtörlesztés és a magánnyugdíjpénztárakból történő tömeges visszalépés. 2011 egészében így 9753 fogyasztói beadvány és 51 271 ügyfélszolgálati megkeresés érkezett a PSZÁF-hoz. A pénzügyi felügyelet vizsgálta a devizahiteles-végtörlesztést is, mint kiderült, a PSZÁF csak néhány kirívó esetet talált a bankoknál ezzel a konstrukcióval kapcsolatban.A lakosság devizahitel-állománya nyolc év alatt kevesebb mint háromszázmilliárd forintról 2010 nyarára 6600 milliárdra nőtt.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 27. 12:07, kedd | Belföld

Egy hónapra leáll a termelés télen a kecskeméti Mercedes-gyárban

A szokásos téli termelési szünetet várhatóan december 18 és 2021. január 17-e között tartja a kecskeméti Mercedes-gyár és előre tervezetten októberben is szünetel néhány napra a gyártás

2020. Október 27. 09:03, kedd | Belföld

Megölte anyját és nevelőapját egy férfi Budapesten

Megölte anyját és nevelőapját egy férfi Budapesten hétfőn - közölte a rendőrség a honlapján.

2020. Október 27. 08:00, kedd | Belföld

Hatan haltak meg a hosszú hétvégén szén-monoxid-mérgezésben és lakástűzben

A tüzelőberendezések ellenőrzésére figyelmeztet hétfőn az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF), azt követően, hogy országszerte hatan haltak meg a hosszú hétvégén szén-monoxid-mérgezésben és lakástűzben.

2020. Október 27. 07:00, kedd | Belföld

Négy városban emelkedik a koronavírus szennyvízben mért koncentrációja

Négy vidéki városban emelkedik a koronavírus szennyvízben mért koncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) hétfőn a koronavirus.gov.hu oldalon hétfőn.