Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. Február 01. 08:37, péntek | Helyi
Forrás: MTI

A Graboplast új üzeme 2014 tavaszán indulhat

A Graboplast új üzeme 2014 tavaszán indulhat

A Graboplast új, prémiumkategóriás padlókat gyártó üzeme 2014 tavaszán kezdheti meg a termelést Tatabányára tervezett gyárában – mondta Jancsó Péter elnök-vezérigazgató az MTI érdeklődésére.

Közlése szerint a beruházás 5,6 milliárd forintos költségének harmadát uniós forrásból pályázták meg, a többire még keresik a finanszírozási lehetőséget. Akár állami szerepvállalással is finanszírozhatnák a fejlesztést úgy, hogy az állam kisebbségi tulajdonrészt szerez a társaságban – jegyezte meg a jelenleg hatszáznál több embert foglalkoztató társaság első embere.
Szinte biztos, hogy az új, 4500 négyzetméteres, csúcsminőségű padlólapokat gyártó üzemet a már másfél évtizede működő tatabányai gyáruk mellé építik, amelyben további legalább hetven embert alkalmaznak majd. A préselt mintás, a fa- vagy kőlaphoz nagyon hasonló luxury vinyl tile (LVT) burkolóelemek piaca a fejlett világban évi 100 millió négyzetméter. Ez évi 15 százalékkal bővül; ebből szeretnének maguknak három év alatt kiszakítani egy 2 millió négyzetméteres szeletet – jegyezte meg az elnök-vezérigazgató.
Megemlítette: a tatabányai telephely mellett szól, hogy fejlesztőik a győri központból 30-35 perc alatt elérhetik majd a gyárat, ezért sem akarták külföldre telepíteni az üzemet. A Graboplast azzal számol, hogy az év második felében megkezdődhet az építkezés, és közben már meg is rendelik az új üzembe kerülő gépeket.
A napokban közölte a Graboplast az MTI érdeklődésére, hogy a társaság tavalyi forgalma néhány százalékkal meghaladja a 2011. évi 16 milliárd forintos értéket. Az eladások 6-8 százalékát adó hazai piacon kétszámjegyű csökkenést kellett elkönyvelniük, miközben exportjuk nőtt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Navracsics Tibor: Átlagon felül teljesít a gazdaság térségünkben

Átlagon felül teljesít a nemzeti össztermék előállításában Győr-Moson-Sopron vármegye – erről a területfejlesztési miniszter beszélt Győrben.

2024. Április 25. 07:15, csütörtök | Helyi

Brutális mennyiségű fegyverre bukkantak a rendőrök

Egy kisebb háborút is meg lehetett volna vívni azzal a fegyverarzenállal, amelyet két rajkai ingatlanban találtak a nyomozók.

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.