Városlista
2019. november 23, szombat - Kelemen

Hírek

2017. Október 02. 11:00, hétfő | Belföld

A Győr-Moson-Sopron megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hírei

A Győr-Moson-Sopron megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hírei

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten negyvenhárom eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzesetek és műszaki mentések során öten sérültek meg, három ember pedig életét vesztette. Íme a 39. hét eseményei.

Hétfőn reggel a soproni hivatásos tűzoltókat Kópházára, a Keresztúri utcába riasztották, ahol egy üzem raktáránál izzani kezdett a csarnokhoz kívülről hozzáépített elszívó-berendezés belseje. Az ott dolgozók porral oltóval és a fali tűzcsap segítségével körülhatárolták a tüzet, a tűzoltók pedig megbontották és átvizsgálták a berendezést, majd eloltották az izzó szűrőbetéteket. A tűzoltási munkálatok idejére az üzemben tartózkodó nyolcvanegy ember elhagyta az épületet. A tűzeset során személyi sérülés nem történt.

Összeütközött egy utasok nélkül közlekedő autóbusz és egy gépkocsi hétfő reggel a 86-os főút Csorna és Szilsárkány közötti szakaszán, az M86-os autópálya közelében. A balesethez a csornai katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltóit riasztották, akik áramtalanították a járműveket és a forgalom irányításában vettek részt. A helyszínelés idejére a főút érintett szakaszát félpályán lezárták. A balesetben senki nem sérült meg.

Kedden délután két baleset is történt Győrben. Kora délután két személygépkocsi karambolozott a Szent Imre út és a Szauter Ferenc utca kereszteződése közelében. A balesethez a megyeszékhely hivatásos tűzoltói vonultak, akik egy embert kiemeltek az autóból, majd átadták őt a mentőknek.

Valamivel később ismét két autó ütközött össze Győrben, a Nagy Imre utca és a Somogyi Béla utca kereszteződésénél. Az egyik kocsi egy villanyoszlopnak ütközött, amely megdőlt. A győri hivatásos tűzoltók áramtalanították a kocsikat és értesítették az áramszolgáltatót. A balesetben egy ember könnyebben sérült, őt a mentőszolgálat kórházba szállította.

Szerdán reggel Sopronban, a Király Jenő utcába riasztották a város hivatásos tűzoltóit, ahol egy tehergépjármű hidraulika kapcsolószerkezete égett. A lángokat a közelben dolgozók egy porral oltó készülékkel eloltották, majd a tűzoltók áramtalanítottak és lehűtötték az alkatrészt. Személyi sérülés nem történt az eset során.

A csornai hivatásos tűzoltókat csütörtökön este a 86-os főút mellé Szilsárkány határába riasztották, ahol néhány négyzetméteren meggyulladt a száraz fű. A tűzoltók rövid idő alatt eloltották a lángokat, amik nem veszélyeztettek semmit.

Ketten életüket vesztették, ketten pedig megsérültek abban a balesetben, amely vasárnap hajnalban történt a Kisbajcs és Vének közötti úton, Kisbajcs határában. Egy személyautó letért az útról, árokba hajtott és felborult. A győri hivatásos tűzoltók biztosították a helyszínt, majd az egyik áldozatot feszítővágó segítségével kiemelték a roncsok közül, később kerekeire állították a kocsit. A helyszínelés és műszaki mentés idejére lezárták az út érintett szakaszát.

Forrás: Győr-Moson-Sopron megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 22. 18:00, péntek | Belföld

Bővíti Magyarország és Bosznia-Hercegovina védelmi együttműködését

Bővíti a Magyarország és Bosznia-Hercegovina közötti védelmi együttműködést - jelentette be a két ország védelmi minisztere pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.

2019. November 22. 15:58, péntek | Belföld

Meggyilkolta gyerekét egy fiatal nő Kunszentmártonon

Egy 32 éves kunszentmártoni nő meggyilkolta a 3 éves kisfiát. A rendőrség jelenleg is vizsgálja az eset körülményeit.

2019. November 22. 15:29, péntek | Belföld

Meghalt a Davis Kupa csapatának gyúrója

"Újabb szomorú hírt kell közölnünk a tenisz társadalommal"- írta honlapján a Magyar Tenisz Szövetség. Szerdán délután, 65 éves korában elhunyt Schober László, aki hosszú éveken keresztül segítette munkájával a hazai válogatottakat

2019. November 22. 14:24, péntek | Belföld

Kommandósok lepték el a Bécsi utat

Lezárták a III. kerületi Bécsi utat az Óbudai Egyetem közelében hatósági intézkedés miatt.