Városlista
2024. június 16, vasárnap - Jusztin

Hírek

2024. Május 22. 09:12, szerda | Helyi

A Győr-Moson-Sopron vármegyeiek a legjobb ügyeletesek

A Győr-Moson-Sopron vármegyeiek a legjobb ügyeletesek

Május 14-én kezdődött és 16-ig tartott a IV. Ügyeleti Szakmai verseny.

A balatonföldvári Jogar Továbbképző Központban rendezett megméretésen extrém helyzeteket és valóságos forgatókönyvek alapján összeállított szituációkat is fel kellett dolgozniuk az ügyeleteseknek.

A beavatkozások láthatatlan láncszemei, azaz a háttérből koordináló műveletirányítók feladatköre összetett és nagy felelősséggel jár, még akkor is, ha a szakemberek „csak” a monitorokon keresztül figyelhetik az eseményeket. A verseny során a vármegyei és fővárosi delegáltak egy kijelölt, ügyeleti helyiségben berendezett munkaállomásokon dolgoztak, komplex káreseti összefoglaló alapján kellett meghatározniuk a műveletek sorrendjét. Ebbe beletartozik az is, hogy menet közben kaptak újabb és újabb, a szituációt más-más irányba terelő információkat, amelyekre azonnal reagálniuk kellett.

Győr-Moson-Sopron Vármegye mind csapatban, mind pedig az egyéni versenyszámokban elhozta az első helyezést, valamint az egyéni műveletirányító kategóriában a harmadik helyezést is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 16. 09:13, vasárnap | Helyi

A szurkolói teraszt elmossa az áradás, belép helyére a Dunakapu tér

Eredetileg péntektől várták volna a labdarúgás szerelmeseit a Rába-parti helyszínre, de a magas vízállás miatt csak jövő szerdán, azaz június 19-én nyit az EB-terasz

2024. Június 16. 08:13, vasárnap | Helyi

Öt helyszínre 29 ezer előnevelt halat vittek

Június 5-én összesen 16.000 jászkeszeget és 15.000 darab előnevelt domolykót telepítettünk – adta hírül a megyei horgász szövetség.

2024. Június 16. 07:13, vasárnap | Helyi

Ki és hogyan számoltathatja újra a szavazatokat?

A vasárnapi választás után az országban többen felvetették – a győri polgármester is –, hogy szükség lehet a szavazatok újraszámolására.

2024. Június 15. 09:12, szombat | Helyi

Vasárnap akart menni a hulladékudvarba? Ne tegye!

Nem üzemelnek most vasárnap, június 16-án a GYHG üzemeltetésében lévő győri és vidéki hulladékudvarok – közölte honlapján a szolgáltató.