Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2012. Március 29. 08:25, csütörtök | Helyi sport
Forrás: Nyugathír

A győri csarnokban "szabad" a magyar himnusz: nincs a meccs-procedúrában

A győri csarnokban

A Veszprém férfi kézilabdacsapatának elmarasztalása kapcsán felmerült, Győrben miért "tudják" EHF-feddés és büntetés nélkül énekelni a magyar himnuszt a zöld-fehér szurkolók a Bajnokok Ligája-találkozók előtt?

Az okokról Szabó Tamást, a Győri Audi ETO KC sajtóreferensét kérdeze a Nyugathír.hu.

- Való igaz, hogy Győrben a szurkolók a Bajnokok Ligája mérkőzések előtt minden alkalommal elénekelték és eléneklik a magyar himnuszt - erősítette meg Szabó Tamás. - Mi úgy gondoljuk, hogy ez egy megható és nagyon fontos része a mérkőzésre való felhangolódásnak. Véleményünk szerint egy egységes álláspontot kellene kialakítani a férfi és a női szakágban szereplő klubok és az EHF között, hiszen mi úgy gondoljuk, hogy ez egy nagyon fontos része a mérkőzéseknek. Viszont meg kellene találni a megfelelő összhangot, hiszen nyilvánvalóan nem jó az, hogyha egy szabályzattal ellen megy az ember, hozzátéve azt is, hogy Győrben soha nem volt ez probléma, hiszen mi konkrétan a meccs procedúrába nem helyezzük ezt be, viszont tájékoztatjuk a nemzetközi szövetség vezetőit, hogy a szurkolók eléneklik a himnuszt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 09:43, csütörtök | Sport

Konferencia Liga: Elsőként a Fiorentina jutott döntőbe

2024. Május 09. 09:40, csütörtök | Kék hírek

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a pénzügyőrök egy albán autóban

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy albán rendszámú autóban az M5-ös autópálya hetényi pihenőhelyén.

2024. Május 09. 09:39, csütörtök | Belföld

Orbán Viktor fogadta az állami látogatásra Magyarországra érkező kínai államfőt

Orbán Viktor miniszterelnök és felesége, Lévai Anikó szerda este a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren fogadta Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét és házastársát

2024. Május 09. 09:16, csütörtök | Helyi

A barokk korba repít vissza a 250 éves pannonhalmi orgona

A felújítás után visszatért Pannonhalmára és ismét régi pompájában ragyog az 1778-es években készült Corte-orgona. Sokat látott restaurátorok számára is kihívás felújítani egy ilyen hangszert.