Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2011. Október 24. 08:40, hétfő | Helyi
Forrás: Nemzeti Sport

A győri Csay Renáta párosban is aranyérmes a maratoni kajak-kenu vébén

A győri Csay Renáta párosban is aranyérmes a maratoni kajak-kenu vébén

Kér arany- és egy ezüstérmet gyűjtött be a magyar válogatott a maratoni kajak-kenu világbajnokság harmadik napján. A szingapúri viadalon ezzel Magyarország nyerte a nemzetek közötti pontversenyt.

„Itt a hangosbemondó csak Queennek, Királynőnek szólítja! Fantasztikus, ahogy ma is versenyzett!" - mesélte Hüttner Csaba Csay Renátáról, aki ugyanúgy, ahogy tavaly, idén is duplázni tudott a világbajnokságon. A szombati egyesben aratott győzelme után ugyanis Farkasdi Ramónával párosban is aranyérmet szerzett.

„Ramóna története is érdekes, hiszen ő is verhetetlen Szingapúrban. Tavaly ifjúsági olimpiát nyert a különleges ázsiai helyszínen, most pedig maratoni világbajnokságot" - emlékeztetett a csapatvezető.

A másik magyar duó, vagyis Bedőcs Krisztina és Bara Alexandra a második helyen ért célba, azaz kettős győzelmet aratott Magyarország.

„Nagyon taktikusan versenyezett mindkét páros, egy négyes bolyban mentek sokáig, aztán az utolsó futásnál a mieink megléptek. A végén hét másodperc volt a különbség a két magyar egység között."

Kenuban szintén magyar siker született. A Kövér Márton, Györe Attila csepeli kettős nyerte az aranyérmet, rendhagyó körülmények között.

„Egy spanyol páros ért elsőként célba, ám kizárták, mert nem a kijelölt íven közelítette meg az egyik bóját. Már menet közben is tudták, hogy valószínűleg kizárják őket, ennek ellenére teljesítették a távot, az utolsó körben léptek el Attiláéktól. A győzelmet sohasem kell magyarázni, de azért az igazsághoz tartozik, hogy Attila nem volt tökéletes állapotban, alig aludt éjjel, és a gyomrával is akadtak gondok" - mesélte a kapitány. Ugyanebben a számban a Vajda Attila, Fürdök Gábor kettős a negyedik helyen végzett; Hüttner Csaba elmondása szerint „tisztességesen végigmentek, Attila sokkal jobban beosztotta az erejét, mint szombaton".

A kajak párosoknál a rendkívül erős mezőnyben a hatodik és hetedik helyet csípték el a magyar egységek, a Salga István, Ceiner Benjámin duó valamivel gyorsabb volt, mint Petrovics Máté és Börcsök Balázs.

„Magyarország megnyerte az összetett csapatversenyt, illetve a női és a kenus csapatviadalt is. Minden elismerés a sportolóké, akik a nagyon nehéz időjárási körülmények között is mindig a tudásuk legjavát hozták ki magukból" - összegezte a maratoni világbajnokságot Hüttner Csaba.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 09:13, péntek | Helyi

Laptopokat kapnak az 5., 6. és 9. osztályosok

Csaknem kétszázezer notebookot osztanak ki az általános és középiskolákban, így összesen már mintegy 450 ezer diák tanulhat a költségvetési forrásból beszerzett eszközökön.

2024. Április 26. 08:14, péntek | Helyi

Kínai kábelgyártó költözik Kisbérre, 150 dolgozóra van szükségük

A kínai Fiberhome Magyarországon hozza létre legnagyobb európai bázisát, ahol optikai kábeleket fog gyártan. Körülbelül 150 új munkahelyet teremt a beruházás.

2024. Április 26. 07:11, péntek | Helyi

Ingolstadtból igazol új vezetőt a győri Audi

A pénzügyi pozíciót érinti a változás.

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.