Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Június 16. 13:30, szombat | Helyi
Forrás: Németh Viktória

A győri Jekyll és Hyde nyitja a Szegedi Szabadtéri Játékokat - ELSŐ KÉPEK ITT!

A győri Jekyll és Hyde nyitja a Szegedi Szabadtéri Játékokat - ELSŐ KÉPEK ITT!

A Győri Nemzeti Színház társulata nyitja az ország legnagyobb nyári színházi ünnepét, a Szegedi Szabadtéri Játékokat.

A Győrben csak októberben debütáló Jekyll és Hyde című világhírű musical lesz a rendezvény nyitódarabja. A színházban már javában tartanak az előkészületek, ám a teljes – Kentaur által tervezett – díszlet csak a Tisza-parton fog majd összeállni.

A darabot Molnár László rendezte, aki egyben a kettős személyiséggel bíró főszereplőt is alakítja.

- Mérhetetlenül megtisztelő a társulat számára, hogy mi nyithatjuk meg a Szegedi Szabadtéri Játékokat. Bár a darab több szereplőjének, többek között Janza Katának, Nagy Balázsnak, Forgács Péternek és jómagamnak is volt már alkalmunk a Dóm téren játszani, idén első alkalommal mutatkozhatunk be a Győri Nemzeti Színház társulataként - mondta Molnár László.

A történet szerint Dr. Henry Jekyll, a jónevű angol elmeorvos a személyiségben meglévő kettősség motívumait és mechanizmusát kutatja, miközben kifejleszt egy olyan szérumot, amely segítségével az emberi lélek mélyére, a mindannyiunkban meglévő gonosz közelébe lehet jutni, kivívva ezzel a korabeli hippokrita és konzervatív medicína ellenszenvét. Hol húzódik a határ a jó és a rossz között? Meddig és hogyan juthatunk el személyiségünk megismerésében, ha a sötét oldal titkait kutatjuk? S ha elérünk a személyiség legmélyebb rétegeihez, ha megtapasztaltuk gonosz énünk lényegét, van-e visszaút társadalmi létünkbe? A kérdésekben felvetett problémákra Dr. Jekyll merész megoldást talál: önmagán próbálja ki a szérumot. Azonban a választ, a borzalmas bizonyosságot már Mr. Edward Hyde-tól tudjuk meg...

A péntek esti utolsó győri próba után a színészgárda és a díszlet elindul az ország másik felébe, hogy a helyszínen készülhessenek tovább, s július 6-ra minden a legnagyobb rendben működjön.

Fotó: Nagy Péter

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Navracsics Tibor: Átlagon felül teljesít a gazdaság térségünkben

Átlagon felül teljesít a nemzeti össztermék előállításában Győr-Moson-Sopron vármegye – erről a területfejlesztési miniszter beszélt Győrben.

2024. Április 25. 07:15, csütörtök | Helyi

Brutális mennyiségű fegyverre bukkantak a rendőrök

Egy kisebb háborút is meg lehetett volna vívni azzal a fegyverarzenállal, amelyet két rajkai ingatlanban találtak a nyomozók.

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.