Városlista
2019. november 23, szombat - Kelemen

Hírek

2015. Október 14. 23:50, szerda | Helyi
Forrás: MTI

A győri kórház főigazgató főorvosa a hűtlen kezelés gyanújába keveredett

A győri kórház főigazgató főorvosa a hűtlen kezelés gyanújába keveredett

Belső ellenőrzés a győri kórházban a hűtlen kezelés gyanújába keveredett dolgozó ügyében

Tamás László János, a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház főigazgató főorvosa szerdán az MTI-nek elmondta: a megyei rendőr-főkapitányság tavaly májusban értesítette, hogy nyomoznak az egészségügyi intézmény főmérnöke ellen. Erről azonnal írásban tájékoztatta a tulajdonosi jogokat gyakorló Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet főigazgatóját. Jelezte: a főmérnök akkor műtéten esett át, majd hosszú utókezelést kapott.

Hozzátette: a belső ellenőrzésen a számlázásokat és a munkaelszámolások rendjét figyelték; számos adminisztratív hibát tártak fel, de hűtlen kezelésre vagy egyéni haszonszerzésre utaló információ nem merült fel.

A vizsgálattal párhuzamosan a büntetőeljárás befejezéséig a főmérnök kötelezettségvállalási, pénzkezelési és számlabefogadással kapcsolatos valamennyi jogkörét visszavonta a főigazgató főorvos. Jelezte, a kórház éves költségvetése több mint 14 milliárd forint, a főmérnök hatáskörébe tartozó intézményüzemeltetés és karbantartás havonta mintegy 180 millió forintot tett ki. Ennek tükrében a menedzsment számára nem tűnt fel a jelzett összegű feltételezett túlszámlázás - fogalmazott.

Közölte azt is, hogy a főmérnök szakmai munkájával kapcsolatban semmilyen kifogás nem merült fel, személyét megilleti az ártatlanság vélelme a büntetőeljárás jogerős befejezéséig. Hozzátette: a kórház a nyomozás során mindvégig együttműködött a hatóságokkal; ha az egészségügyi intézményt bizonyíthatóan kár érte, igényt tartanak annak megtérítésére.

Takács Péter megyei főügyész korábban elmondta, hogy különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és négyrendbeli vesztegetés miatt vádat emelt a Győri Járási Ügyészség a győri kórház egykori vezető beosztású alkalmazottja ellen, a kár mintegy 100 millió forint. A vádlott négy társa ellen csalás és vesztegetés miatt emeltek vádat.

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 21. 16:41, csütörtök | Helyi

Győrben is várja az adományokat a MikulásGyár

Idén 15. alkalommal kerül megrendezésre a MikulásGyár gyűjtőakció, amely Budapest mellett az ország több pontján, így Győrben is várja az adományozókat.

2019. November 20. 19:53, szerda | Helyi

Átadásra került a Bizalom Védjegye

Idén is átadták a „Kamara által AJÁNLOTT vállalkozás” védjegyprogram tanúsítványait, szerda délután a a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában.

2019. November 20. 13:02, szerda | Helyi

Hamarosan kezdődik az Advent Győrben

Király Viktor énekes, dalszerző adventi hangulatú muzsikája nyitotta az Advent Győrben sajtótájékoztatóját, a Győri Művészeti és Fesztiválközpont székhelyén, a Zichy-palotában.

2019. November 19. 09:57, kedd | Helyi

Ezek a legnépszerűbb táborok

Elkészült egy felmérés az elmúlt táborozási szezonról, amelyet a Táborfigyelő.hu tett közzé. Az idei nyáron a gyerekek kedvencei a sporttáborok lettek – és egyre több az offline tábor is Magyarországon.