Városlista
2020. július 6, hétfő - Csaba

Hírek

2015. Október 14. 23:50, szerda | Helyi
Forrás: MTI

A győri kórház főigazgató főorvosa a hűtlen kezelés gyanújába keveredett

A győri kórház főigazgató főorvosa a hűtlen kezelés gyanújába keveredett

Belső ellenőrzés a győri kórházban a hűtlen kezelés gyanújába keveredett dolgozó ügyében

Tamás László János, a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház főigazgató főorvosa szerdán az MTI-nek elmondta: a megyei rendőr-főkapitányság tavaly májusban értesítette, hogy nyomoznak az egészségügyi intézmény főmérnöke ellen. Erről azonnal írásban tájékoztatta a tulajdonosi jogokat gyakorló Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet főigazgatóját. Jelezte: a főmérnök akkor műtéten esett át, majd hosszú utókezelést kapott.

Hozzátette: a belső ellenőrzésen a számlázásokat és a munkaelszámolások rendjét figyelték; számos adminisztratív hibát tártak fel, de hűtlen kezelésre vagy egyéni haszonszerzésre utaló információ nem merült fel.

A vizsgálattal párhuzamosan a büntetőeljárás befejezéséig a főmérnök kötelezettségvállalási, pénzkezelési és számlabefogadással kapcsolatos valamennyi jogkörét visszavonta a főigazgató főorvos. Jelezte, a kórház éves költségvetése több mint 14 milliárd forint, a főmérnök hatáskörébe tartozó intézményüzemeltetés és karbantartás havonta mintegy 180 millió forintot tett ki. Ennek tükrében a menedzsment számára nem tűnt fel a jelzett összegű feltételezett túlszámlázás - fogalmazott.

Közölte azt is, hogy a főmérnök szakmai munkájával kapcsolatban semmilyen kifogás nem merült fel, személyét megilleti az ártatlanság vélelme a büntetőeljárás jogerős befejezéséig. Hozzátette: a kórház a nyomozás során mindvégig együttműködött a hatóságokkal; ha az egészségügyi intézményt bizonyíthatóan kár érte, igényt tartanak annak megtérítésére.

Takács Péter megyei főügyész korábban elmondta, hogy különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és négyrendbeli vesztegetés miatt vádat emelt a Győri Járási Ügyészség a győri kórház egykori vezető beosztású alkalmazottja ellen, a kár mintegy 100 millió forint. A vádlott négy társa ellen csalás és vesztegetés miatt emeltek vádat.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 24. 11:10, szerda | Helyi

Tudnivalók a különböző klíma típusokról

A klímaválasztás a minden korábbinál szélesebb kínálat ellenére sem egyszerű feladat.

2020. Június 15. 14:56, hétfő | Helyi

Neked mi a sztorid? Meséljen helyetted a Pandorád!

A Pandora roppant különleges színfolt az ékszerek világában. Tudtad, hogy ékszerrendszereivel anélkül mondhatod el a történeted, hogy akárcsak egy szót is szólnál? Mutatjuk, hogyan!

2020. Június 07. 13:30, vasárnap | Helyi

Vessünk magokat gyorsan és pontosan

Tavasszal a mezőgazdaság egyik legnagyobb feladata a szélesebb sortávolságú, nagyobb területeken termesztett növények – mint pl. a kukorica – vetése.

2020. Június 02. 09:08, kedd | Helyi

Ennyibe kerül a szemműtét